Annonce
Hedensted

Gammelt rådhus skal give plads til 36 boliger og et gadekær

Et nyt administrationshus er ved at blive opført i Tørring som afløser for barakkerne i Uldum. Arkivfoto
Både almene boligselskaber og private bygherrer får lov til at byde ind på at ombygge grunden med det gamle rådhus i Uldum til et nyt boligområde.
Annonce

Uldum: Endnu inden nedrivningen af det gamle rådhus er i gang, kan almene boligselskaber og private bygherrer gå i gang med at give deres bud på, hvordan området skal se ud.

Hedensted Kommune har netop skudt processen med at få omdannet rådhusgrunden til et boligområde i gang.

De overordnede rammer for området er klar. Der skal bygges omkring 36 boliger som rækkehuse eller anden form for tæt-lav bebyggelse, og de skal ligge omkring et gadekær eller et regnvandsbassin, der skal kunne rumme 500 kubikmeter vand. Vandet til bassinet skal løbet fra Torvet ned i bassinet i et snoet forløb, og man skal kunne se kæret fra Søndergade, ligesom der skal være offentlig adgang til området.

- Området skal opleves som et indbydende og behageligt sted. Hvad end man ønsker at læse en bog i skyggen af et træ, hygge med picnic i læ af buske, eller lege med børnene i høje græsser, skriver kommunen i udbudsmaterialet.

Det kan blive en ikke helt let opgave at løse, for samtidigt skal man tage hensyn til beboernes privatliv.

- Det skal være muligt at bo med kæret uden at føle, man altid har gæster i sin have. Ligeledes skal det for byens borgere ikke opleves som at træde uindbudt ind i andres have, står der i udbudsmaterialet.

I førte omgang har interesserede ind til 6. september til at melde sig til en såkaldt prækvalifikation. Ud fra den liste, skal der vælges fem selskaber, der kan deltage i selve udbuddet.

Hvis de kommende bygherrer kommer med blandt de fem, der skal konkurrere om det endelige projekt, får de 30.000 kr. kontant.

- De får lidt for arbejdet, for vi vil gerne sikre, at kvaliteten af projektet bliver så god som mulig, siger borgmester Kasper Glyngø (S).

Kommunen vil derefter vælge en vinder i løbet af november, og i begyndelse af 2020 kan man gå i gang med at lave en lokalplan.

Det gamle rådhus forventes at være tømt i begyndelsen af 2021, hvorefter man kan gå i gang med at bygge de nye huse.

Ny boliger på rådhusgrunden

Hele området er 6857 kvm stort.

Bebyggelsesprocenten må være maks 40, og husene må maks være 2,5 etager.

Hver bolig skal være to-værelses og minimum 75 kvm, og boligerne skal være af høj kvalitet.

Kilde: Hedensted Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce