Annonce
Ikast-Brande

Gammelt rådhus bliver igen en varm kartoffel

Administrationsbygningen, der før kommunalreformen var rådhus i Nørre Snede kommune, er nu igen blevet aktuel. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Ny masterplan anbefaler at bevare administration i det gamle rådhus i Nørre Snede. Men nu kommer der en politisk debat.

Nr. Snede: Det store puslespil om den fremtidige placering af kommunens administrative medarbejdere er godt i gang. En arbejdsgruppe er nu kommet med et udkast, og næste skridt bliver de politiske drøftelser.

En af "de varme kartofler" bliver spørgsmålet om det gamle rådhus i Nørre Snede. Her arbejder godt 100 medarbejdere i den kommunale børne- og ungdomsafdeling, og det er arbejdspladser, som man lokalt i Nørre Snede gerne vil beholde.

Politisk set er intet afgjort endnu, men i et nyt oplæg kaldet "Masterplan med anbefalinger til ny bygningsstruktur" anbefaler arbejdsgruppen, at man lader de mange medarbejdere fortsætte med at arbejde i det tidligere rådhus på Bellisvej i Nr. Snede:

Annonce

"Vi anbefaler, at den nuværende anvendelse af administrationsbygningen i Nørre Snede bevares. Dermed indgår arbejdspladserne og bygningen ikke i denne masterplans logistiske kabale. Begrundelse: Det er et stort ønske for børneområdet at være samlet på én matrikel. Før det er muligt at samle området et nyt sted, giver det derfor ikke mening at rømme bygningen. Efter dialog med væsentlige interessenter fra Nørre Snede, erfares det også, at det vil have konsekvenser for Nørre Snede by, hvis bygningen rømmes, og der ikke umiddelbart efter kommer et godt alternativ."

Sådan står der at læse i rapporten, og 1. viceborgmester Simon Vanggaard (DF), der sammen med byrådsmedlem Henrik Kraglund fra Fælleslisten har stået i spidsen for arbejdsgruppen, uddyber citatet:

- I vores udkast peger vi på at bevare administrationen i Nørre Snede af to årsager. Dels er der andre rokader i Ikast by, der ligger først for at gøre og mere til højrebenet, og dels er vi opmærksomme på, at det er vigtigt at bevare børne- og unge-området som en samlet enhed. Desuden betyder det jo noget at have 100 arbejdspladser i Nørre Snede. Og vi har ikke noget andet at sætte i stedet for nuværende, siger Simon Vanggaard.

Ingen garanti

Simon Vanggaard kan ikke udstede nogen garanti for, at det gamle rådhus i Nørre Snede er "fredet".

- Det her kommer vi til at diskutere meget indædt i byrådet. Byrådet er på det punkt delt op i forskellige lejre. Vi er kun kommet med vores bud på det, og nu kommer den politiske debat, lyder det fra viceborgmesteren.

Han regner med, at der bliver truffet en politisk beslutning om masterplanen i løbet af halvanden til to måneder.

- Det her kommer vi til at diskutere meget indædt i byrådet, siger viceborgmester Simon Vanggaard. Arkivfoto

Simon Vanggaard medgiver, at spørgsmålet om det gamle rådhus i Nørre Snede er en "øm tå":

- I et byperspektiv i Ikast gør det ikke så meget, om administrative medarbejdere er det ene eller andet sted. Men hvis du hiver 100 medarbejdere ud af Nørre Snede, betyder det noget for byen, påpeger han.



Hvis du hiver 100 medarbejdere ud af Nørre Snede, betyder det noget for byen.

Simon Vanggaard


Et problem er også, at der ikke er nogen helt indlysende løsning for det gamle rådhus i Nørre Snede, hvis kommunen alligevel ender med at opgive bygningen og flytte medarbejderne.

- Man kunne måske forestille sig, at bygningen kunne rives ned, og der kunne bygges nye boliger på grunden. Alternativet er at renovere bygningen og sælge den til andet formål, måske kontorfællesskaber. Vi har undersøgt det sidste, men der er ikke nogen, der har bidt på endnu, siger Simon Vanggaard.

Der har været mange forskellige bud på en ny funktion for bygningen. Politiskole og fængselsbetjent-skole har været i spil, dog uden held. I den senere tid har der også været luftet tanker om at bruge stedet til et Hærvejscenter. Men lige nu peger pilen på status quo.

Annonce

Nyt rådhus... måske

På meget lang sigt anbefaler arbejdsgruppen, at man bør overveje at bygge et helt nyt rådhus i Ikast.

"Vi anbefaler, man begynder at forberede en proces for et nyt rådhus på sportspladsen ved Kongevejen i Ikast. Begrundelse: Hvis man skulle gentænke den kommunale administration, ville man aldrig sprede den ud over det antal matrikler, som vi har for nuværende. Vores nuværende bygningsmasse er historisk betinget, og en naturlig konsekvens af en sammenlægning mellem tre forskellige kommuner. Hvis vi kigger 10 år ud i fremtiden, vil det være vores anbefaling, at vi samler vores administration i én bygning", lyder det fra arbejdsgruppen.

Men om der virkelig i sidste ende skal bygges et nyt rådhus, vil Simon Vanggaard ikke spå om:

- Meget kan forandre sig. For hvordan ser "kommune-danmark" ud om 10 eller 20 år? Har vi til den tid fået en ny kommunalreform? Det kan vi jo ikke vide, siger Simon Vanggaard.

Et eventuelt nyt rådhus er også et spørgsmål om kommunens økonomi. Foreløbig ligger der nogle beregninger fra 2017 med priser fra 147 millioner kroner til 210 millioner kroner.

Masterplan-udkastet

10. klasse flyttes fra Ikast-Brande Ungdomscenter (IUC) på Kongevejen i Ikast til HHX på Bøgildvej i Ikast.

Ældre Sagen og Aktivitetshuset flyttes til IUC

Udflytning af administrative arbejdspladser fra Tinghuset i Ikast til stueetagen i Kongefløjen i den tidligere Vestre Skole i Ikast på Adm. Vest

Kombineret biblioteket og borgerservice på rådhuset i Ikast i forlængelse af den eksisterende arbejdsmarkedsafdeling

Familiehuset flyttes fra Kirkegade til Tinghuset i Ikast

Bevarelse af administrationsbygningen i Nørre Snede


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Fjerde formodede gerningsmand i Nørretorv-sagen fortsat på fri fod - intet nyt om offers tilstand

Odder For abonnenter

Forældre har fået nok: Vores børn er blevet ødelagt, fordi de ikke har fået den rette hjælp

Sport

Hedensted-spillere ramt af corona

Annonce