Annonce
Østjylland

Gammel kunsthal har fået nyt liv

Den kinesiske kunstner Song Dongs hus fra Beijing blev opført i Kunsthal Aarhus blev brugt til et bryllup. Foto: Annelene Petersen

Kunsthal Aarhus har imponerende stigning, der er størst af alle.

AARHUS: Kunsthal Aarhus har haft en voldsom stigning i besøgstallet. Stedet, der i september fejrede 100 års jubilæum, har haft et rekordstort antal gæster i 2017 på 61.483 gæster. I 2016 var tallet 39.500. Det er en stigning på 36 procent.

Især Cécile B. Evans' installation "What the Heart Wants" og Song Dongs soloudstilling "Collaborations" trak et massivt publikum.

Kunsthal Aarhus har i de senere år arbejdet med visionen om at være et "Museum uden vægge" og har igangsat en række initiativer for at få kunst og kultur ud til et bredt publikum. Projekterne har fået forskellige - og nye - publikumsgrupper i tale:

I foråret 2017 præsenterede kunstinstitutionen Instagram-projektet #Instatata - en "udstilling i lommeformat". Instagram-brugere i hele verden kunne opleve værker skabt af seks kunstnere.

I 2017 har de to franske designere Ronan & Erwan Bouroullec skabt fire siddeinstallationer til Kunsthal Aarhus' park. Bænkene, som er nomineret til det amerikanske magasin Wallpapers Design Award 2018, har fået flere gæster i byparken ved J.M. Mørks Gade. Kunsthal Aarhus har også skabt en udendørs udstilling med bl.a. lysværker, som kan opleves døgnet rundt af forbipasserende.

I 2017 var Kunsthal Aarhus også inviteret til at lave en kunstudstilling på Roskilde Festival. Totalinstallationen fandt sted i foyeren til Gloria-scene og indeholdt værker af syv danske og udenlandske kunstnere. Gloria-scenen er én af de travleste scener, og værkerne havde et potentielt publikum på omkring 100.000 mennesker på fire dage.

Kunsthal Aarhus' har også deltaget i skulpturprojektet "En rigtig dansk familie" - skabt i samarbejde med Statens Museum for Kunst og DR.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce