Annonce
Hedensted

Gammel grusgrav bliver til offentlig park: Se de nye planer

Hedensted: En gammel grusgrav er blevet til smukt naturområde - men mange Hedensted-borgere ved slet ikke, at det eksisterer. Kommunen har forpagtet det ud i en årrække, men vil nu selv forvalte det for at gøre det til en offentlig naturpark. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Hundebadebro og discgolfbane er nogle af de ting, der er på tegnebrættet for det fem hektar store naturområde i det vestlige Hedensted, som kommunen har døbt "Hedensted Søerne". Der er indtil videre afsat 1,1 mio kr. til projektet.
Annonce

Hedensted: Naturen bliver i disse dage brugt som aldrig før, men ét sted kan man stadig gå nogenlunde i fred for andre mennesker. Der er tale om "Hedensted Søerne", et gammelt grusgravområde, der ligger godt gemt inde mellem motorvejen og Vestre Ringvej i det vestlige Hedensted.

Det fem hektar store naturområde er ejet af Hedensted Kommune og har i en årrække været udlagt til "offentlige formål", men det har de seneste år ligget næsten uberørt hen og trænger til en grundig oprydning og renovering. Det har kommunen nu taget de første skridt til.

- Det er et fantastisk smukt og bynært område med store muligheder, så det er synd, at det ikke bliver brugt mere. Der er syv søer, som er omfattet af naturbeskyttelseslovens bestemmelser, men på arealerne omkring er der god mulighed for rekreativ udfoldelse. Derfor er der nu nedsat en "søgruppe", som er i gang med at udarbejde idéer til området, siger Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

Det er en naturperle midt i byen, som har ligget næsten helt uberørt hen, fordi ingen har kendt til den.

Lene Tingleff

Annonce

Shelter og badebro

Søgruppen består af aktører fra blandt andet discgolf-klubben, Ældre Sagen, Elitehunden, New Foundlandklubben, Trykkeriparken og Hedensted Centret - og flere kan koble sig på. Gruppen blev dannet lige inden årsskiftet og har foreløbig en række tiltag på tegnebrættet.

- De arbejder på at etablere hundebadebro, discgolfbane, shelters og lignende. Derudover skal der en del basisfaciliteter til området, som oprydning, rydning af stier, samt etabering af toiletbygning og madpakkehus eller bålhytte, fortæller Lene Tingleff.

Projektet er ind til videre finansieret med 1,1 millioner kroner fordelt ligeligt på et tilskud fra LAG Hedensted-Odder og Hedensted Kommune. Det er tanken, at søgruppen skal søge yderligere finansiering til de enkelte tiltag fra forskellige fonde.

Planen er, at området skal indvies 27. juni, hvor repræsentanter fra foreningerne vil stå klar til at vise borgerne de nye udfoldelsesmuligheder. Får man lyst til at gå en tur i området inden da, er man velkommen.

Hedensted Søerne

  • Hedensted Søerne er et ca. fem hektar stort område mellem motorvejen og Vestre Ringgade i Hedensted.
  • Området har tildligere været benyttet til indvinding af råstoffer (grusgravning) og var herefter frem til 1. januar 2020 forpagtet ud.
  • Området er karakteriseret ved 7 store søer omkranset af skovlignende områder, krat og eng-lignende arealer.
”Hedensted Søerne” ligger med indgang overfor Årupvej 26 i forlængelse af projektet ved Hedensted Tracks. Det er planen at skabe et stort rekreativt område. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce