Annonce
Hedensted

Firma genbruger gamle, slidte gulve: - Det kan blive et kæmpe hit

Vinyltæpperester ryger i stofcontaineren i baggården hos LC Gulve i Hornsyld. De skal nemlig samles sammen og genbruges i nye gulvtæpper, fortæller indehaver Lars Bjerregaard. Foto: Michael Svenningsen
Nedslidte og falmede vinylgulve med årtier på bagen kan sagtens tage en ekstra tørn i et nyt hjem. Det mener LC Gulve i Hornsyld, som ikke tøver med at genbruge ellers udtjente materialer.
Annonce

Hornsyld: - Det er for dårligt!

Sådan lyder det fra Lars Bjerregaard fra LC Gulve, før han stikker armen ind i et bjerg af tæpperester, træ og plastikposer på firmaets affaldstrailer. Det er gamle gulve og rester af nylagte gulve, som skal sorteres og smides på lossepladsen, og midt i resterne, ligger et stykke vinyl, og det er ikke okay, forklarer gulvmanden.

- Alt, hvad vi kan genbruge, skal genbruges, og det kan og skal vinylgulve, siger Lars Bjerregaard.

LC Gulve er blevet så glade for genbrug af gamle vinyltæpperester, at de også er ved at stable et genbrugssamarbejde på benene med Ege Tæpper. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Genbrugsgulve er et kæmpe hit

De gamle, afrevne vinylgulve og rester fra nylagte gulve bliver smidt i en stofcontainer fra firmaet Tarkett. Beholderen har endnu ikke været helt fyldt, for det er ganske nyt, at LC Gulve er hoppet på genbrugsbølgen.

- Genbrug fylder mere og mere, og vi har tænkt over, hvordan LC Gulve kunne bidrage. Så da Tarkett spurgte, om vi ville genbruge vinylgulve, sprang vi på, forklarer Lars Bjerregaard.

Det er første skridt på vejen, og det er det rigtige sted at begynde at genanvende, mener han.

- Vinyl er meget populært, og vi laver mange vinylbadeværelser og køkkener, så det kan blive et kæmpe hit at genbruge det.

Annonce

Går ud over lossepladsen

Når vinylcontaineren hos LC Gulve er fuld, henter vinylfirmaet indholdet, som bliver sendt til fabrikken, hvor gulvresterne skilles ad og omdannes til nye vinylgulve.

Det er ikke kun godt for klimaet. Det er også godt for firmaet, som sparer en køretur på lossepladsen om måneden, regner Lars Bjerregaard med.

- Det er på en måde win-win, fordi vi genbruger gulvene og også sparer på lossepladsturene, siger han.

Annonce

Mere vil have mere

Selvom genanvendelsesordningen stadig er meget ny for firmaet i Hornsyld, drømmer indehaveren allerede om flere løsninger.

I traileren, der er fyldt med affald til lossepladsen, gemmer sig flere muligheder for genbrug. Muligheder som LC Gulve arbejder med. For eksempel har firmaet talt med tæppeleverandøren Ege om muligheden for at genbruge tæpper.

- Der er rester af fiskenet og vandflasker i de gamle, klassiske tæpper, og både vi og Ege kunne godt tænke os at genanvende tæpperne. Det gavner både miljøet og mennesker, så genbrug af tæpper kommer forhåbentligt også snart. Man kan ikke lave alt om for klimaet, men her kan vi faktisk, så det synes jeg er okay, siger Lars Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce