Annonce
Hedensted

Gamle rockdrenge med øver i Hornsyld udgiver vinyl

Guitarist Jesper Lysgaard, bassist Guillem Juncá og sanger Jesper Skou Vinther. Sidstnævnte bor i Hornsyld og skaffede bandet det nuværende øvelokale og studie i byens industrikvarter. Trommeslager Hans-Henrik Sørensen er også en del af bandet. Foto: Søren E. Alwan
Fire mænd med kærlighed til rock af den tunge slags udgiver debutalbum. De har base i Hornsylds industrikvarter.
Annonce

Hornsyld: Der er ikke mange, der ved det. Men i Hornsylds industrikvarter finder man "en ungdomsklub for midaldrende mænd".

Jesper Lysgaard bruger lidt i sjov betegnelsen om bandet Neostatic, som han er guitarist i og albumaktuel med.

Han er 47 år, it-ingeniør og lidt af en veteran i rockmiljøet i Horsens. Det samme er sanger Jesper Skou Vinther, 45 og teknisk chef i Billund Lufthavn, og Hans-Henrik Sørensen, 46, og partner i et designbureau.

Bandet fuldendes af spanieren Guillem Juncá. Han arbejder som ingeniør, bor i Vejle og trækker gennemsnitsalderen ned med sine blot 30 år.

Kvartetten har øver og studie i to små lokaler i en kold hal i industrikvarteret i Hornsyld. Det er råt og passende for et band, der spiller tung rock.

- Vi kan larme alt det, vi vil. Når vi øver om aftenen, er det er kun hundeluftere, der kan høre os, siger sanger Jesper Skou Vinther, der bor i Hornsyld og skaffede bandet stedet for en del år siden.

Når vi spiller musik, tænker jeg ikke på andet. Det kreative tager over. Jeg kan vise sider, jeg ikke viser, når jeg er på arbejde og er meget teknisk.

Jesper Skou Vinther, sanger, Neostatic.

Annonce

Af den gamle skole

"Overpowered", som bandets debutalbum hedder, bærer præg af at være indspillet af nogle ”old guys”.

For selvom det bliver tilgængelig på tidens mange digitale platforme, så kommer det også på vinyl.

- Der er bare noget over det at sætte en plade på, siger Jesper Skou Vinther.

- Det er sounden. Og man lytter mere til dem som værker med en begyndelse og en slutning, tilføjer Jesper Lysgaard.

I studiet står en flaske Jack Daniels på bordet, men der bliver sjældent drukket af den. Cola passer bedre til køreturene hjem fra øveaftener. Gamle LP’er har naturligvis fået plads på væggen. En plakat med Soundgarden hænger der også.

Det hedengangne, amerikanske band er en inspirationskilde ligesom andre alternative metalbands, der kom frem i 1990’erne, samt ældre bands som Black Sabbath og Led Zeppelin.

Det er musik, som bandets medlemmer voksede op med og stadig bedst kan lide at lytte til og spille. Så simpelt er det.

Annonce

I studiet med Grammy-vinder

Tidligere var de tre seniormedlemmer sammen om bandet DirtRocket.

Guillem Juncá kom ind som bassist for små tre år siden. Matchet skete via en musikalsk datingapp. Det var kærlighed ved første blik eller lyt, om man vil, og det gav anledning til en frisk start som Neostatic.

I februar i år fik bandet et tilbud, der var for godt til at sige nej til.

En bekendt til Jesper Lysgaard opfordrede ham og bandet til at indspille og udgive en plade. Manden, der også er vinyl- og rockentusiast, tilbød tilmed at finansiere projektet.

- Det sparkede det hele i gang for os. Vi havde lavet nogle demoer, men besluttede at gøre det fuldt ud og få en producer på, siger Jesper Lysgaard.

Valget faldt på en prominent herre. Flemming Rasmussen, der har produceret tre af Metallicas tidlige albums og vundet en grammy med bandet for sangen One.

Neostatic tjekkede ind i hans Sweet Silence Studios i maj, og fredag i denne uge udkom resultatet - ni indspillede numre, alle på engelsk.

Musikken til Overpowered er sat sammen hen over en periode på fem måneder og rører ved emner som krænkelseskultur og overvågningssamfund. Teksterne er på engelsk. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Vil ud at spille

Bandet fejrer debutudgivelsen i Vinylbiksen i Horsens i dag, lørdag, med sammenkomst og signering af plader.

Det er målet og planen at få sangene sendt ud over scenekanten også.

- Det, der er sjovt, er at komme ud og spille, se folks reaktioner og have en fest med dem. Den stemning vil vi gerne ud og opleve igen, siger Jesper Skou Vinther.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Tirsdagens coronatal: Laveste antal smittede i måneder - men den britiske mutation spolerer glæden

Annonce