Annonce
Debat

Galsindigt broprojekt: Skal Odder Kommune blot være en gennemgangslejr til det åh, så forjættede Københavnstrup?

Uffe Lindum. Arkivfoto

Læserbrev: I 1996 udtalte den daværende, socialdemokratiske trafikminister Sonja Mikkelsen det klogeste ord, hun kan forventes at have krydret sit samlede jordeliv med.

Det var ordet "nej". Og det var sqnte Heibergs vaudeville, hun talte om...

Hun kommenterede den tænkte udretning af jernbanen mellem Skanderborg og Horsens, der for en bagatel af otte mia. kr. ville kunne skaffe aalborgensere fem minutter tidligere til København - bemærk venligst retningen!

Annonce

Af en eller anden grund så hun vist et misforhold mellem omkostninger og resultat.

I lyset heraf er det en forbløffende diskussion, der foregår om det galsindige broprojekt i Odder Kommune.

Tilhængerne er tydeligvis fra det segment, som ikke selv får fingrene ned i det nødvendige forudgående snavs. De har kun det færdige resultat for øje og udtrykker sig herom i blomstrende vendinger som velstand, velfærd, fremskridt og lignende smagfulde og teoretiske termer.

Men den sag handler ikke kun om smagfulde teorier! Virkeligheden er langt mere pågående og praktisk:

Skal Odder Kommune - med det nævnte forudgående svineri og for et endnu mere svimlende milliardbeløb - blot være en gennemgangslejr til det åh, så forjættede Københavnstrup?

Bemærk igen ordet "til", der også fyldte godt i sjælerierne i 1995-96. At lokke københavnere til Jylland hører vi langt mindre om, og de gange, det sker, er det så sjældne enkelttilfælde, at de bliver til avishistorier, jf. den nylige sensationsreportage om det unge københavnske par, der er flyttet til Midtjylland...

Faktum er, at Odder i dag er en kommune med en rolig og velfungerende livsrytme midt i det, der ofte beskrives som det stressende eller "pulveriserende" arbejdsliv.


Hvorfor skal denne afstressende status ændres til noget værre blot af hensyn til det i forvejen fordringsfulde København?

Uffe Lindum


Hvorfor skal denne afstressende status ændres til noget værre blot af hensyn til det i forvejen fordringsfulde København?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Kaotisk forløb: Efter total forvirring kom der afslag på tidlig genåbning - og så åbnede det hele alligevel

Annonce