Annonce
Horsens

Galleri: Smil over hele læben, da beboere på plejehjem fik en tur i åben sportsvogn

Så er det bare afsted! Foto: Morten Edelmann Pedersen
Ejerne af fem eksklusive biler gav beboerne på plejecentret Lindehøj en helt særlig oplevelse - en køretur i en lækker sportsvogn. Bag arrangementet stod en glad Gert Rune.

Horsens: - Jeg har ikke fortrudt et eneste af de minutter, jeg har brugt på det.

Sådan lyder det fra Gert Rune, der arrangerer "Køretur med Guldet", som første gang fandt sted i lørdags. Her rykkede han og tre andre medlemmer af Mustang-klubben plus en enkelt Jaguar-ejer ud til plejecentret Lindehøj i Horsens for at give beboerne en på opleveren - nemlig en køretur i deres eksklusive biler.

Arrangementet blev en stor succes.

- Det var superfedt. Jeg er jo en mand med store ambitioner - hvilket man vel kan se, når jeg gennemfører en ironman med et ben - men den drøm, jeg havde med det her arrangement, blev 110 procent opfyldt. Det var en oplevelse for de ældre, og det var fantastisk at se deres glæde. Både hos dem, jeg var ude at køre med, og hos de andre, når de kom hjem fra deres ture, siger Gert Rune til Folkebladet.

Annonce

Det var en oplevelse for de ældre, og det var fantastisk at se deres glæde. Både hos dem, jeg var ude at køre med, og hos de andre, når de kom hjem fra deres ture.

Gert Rune, initiativtager til "Køretur med Guldet"

En mandeaktivitet

Fra plejecentrets personale havde han blandt andet fået fortalt, at en af beboerne ikke sagde så meget, men i de 20 minutter, han havde beboeren med, lavede de ikke andet end at snakke. Og en anden beboer fortalte, at han kun kører i bil, når han bliver kørt til og fra lægen. Så det var noget helt særligt at få en tur i en Ford Mustang.

- De har et team på plejecentret, der laver aktiviteter, men mange af beboerne kommer ikke ud, og aktiviteterne er mest for kvinder, for dem er der flest af. Her lavede vi en mandeaktivitet, som kvinderne så heldigvis også syntes, var sjov. En ting er at køre i bil, noget andet er en åben sportsvogn med noget power under motorhjelmen, siger Gert Rune til Folkebladet.

Snacks og champagne

Til arrangementet var det ikke alle beboere, der kom ud at køre, selv om de fik tilbuddet, men så kunne de følge med fra terrassen, hvor der var snacks, champagne og andre drikkevarer.

Også fra plejecentrets side lyder det, at arrangementet var en succes.

- Jeg synes, det er fantastisk, at bilentusiasterne vil bruge deres lørdag formiddag på at give vores beboere sådan en oplevelse, siger Lotte Ahm Nielsen, der er leder af plejeboligerne på Lindehøj, i en pressemeddelelse fra Horsens Kommune.

Gert Rune bag rattet er manden bag arrangementet, som han håber at kunne udvide til flere plejecentre i både Horsens Kommune og resten af landet. Foto: Morten Edelmann Pedersen

Drømmer om hele landet

Gert Rune drømmer om, at projektet kan blive landsdækkende, og fra de chauffører, der var med denne gang, var der udelukkende positiv opbakning til flere ture.

- Ambitionen er at få sat gang i ideen på alle de plejecentre, hvor det kan lade sig gøre. Men det tager noget tid at arrangere, og det kræver noget koordination, siger Gert Rune, der som initiativtager kommer til at sidde som projektets koordinator.

Ikke alle kom ud at køre, men samtlige beboere på plejecenter Lindehøj fik tilbuddet, og flere valgte at komme ud og kigge på, for der var også champagne og snacks. Foto: Morten Edelmann Pedersen
Alting skinnede til "Køretur med guldet". Foto: Morten Edelmann Pedersen
Der var lidt at vælge mellem, når man skulle ud at køre. Foto: Morten Edelmann Pedersen
Vejret var perfekt til en hyggelig dag udenfor. Foto: Morten Edelmann Pedersen
Klar til en tur i åben sportsvogn. Foto: Morten Edelmann Pedersen
Gert Rune har fået fortalt, at mange af beboerne ikke så ofte kommer ud, og derfor glæder det ham, at han kunne give dem en lille oplevelse i hverdagen. Foto: Morten Edelmann Pedersen
Medlemmerne af Mustang-klubben nød også at få lov til at give plejecentrets beboere en køretur. Foto: Morten Edelmann Pedersen
Især turene i åben sportsvogn var populære. Foto: Morten Edelmann Pedersen
Mustang-klubben var repræsenteret, men der var også dukket en enkelt Jaguar op. Foto: Morten Edelmann Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Annonce