Annonce
Hedensted

Gademusik-aflysning: Det er bare trist på alle måder

Uldum Gademusik Festival byder ikke kun på masser af musik, men også salg af mad, øl mv. Blandt andet derfor begræder byens erhvervsdrivende også at festivalen er aflyst i år. Foto: Morten Pape

Aflysning af Uldum Gademusik Festival chokerer byens erhversdrivende og foreningsfolk. Tankerne går i første omgang til Flemming Sønderup, men også på den betydning festivalen har for byen.

Annonce

Uldum: - Nej, nej, nej. Hvor er det trist.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra erhvervsdrivende og foreningsfolk ovenpå nyheden om, at bestyrelsen bag Uldum Gademusik har valgt at aflyse årets gademusikfestival, der ellers skulle have været holdt 6. juli.

En beslutning, der skyldes alvorlig sygdom hos formand og initiativtager til festivalen Flemming Sønderup.

Festivalen har med årene udviklet sig til at være noget af en begivenhed i Uldum, og selv om tankerne i første omgang går til Flemming Sønderup og hans familie, vækker det bekymring hos flere, hvis den over 20 år gamle tradition ikke kan forsætte.

- Det er et stort, nej et kæmpe tab for byen. På selve dagen kommer der selvfølgelig mange mennesker, som ikke lige er her til hverdag, men det betyder også noget resten af året. Uldum har fået en prik på landkortet med gademusikken. Det vil være frygtelig ærgerligt, hvis festivalen ikke kan forsætte. Nu er det vigtigt, at vi viser, hvad Uldum kan og står sammen om at løfte opgaven, lyder den umiddelbare reaktion fra indehaverne af tøjbutikken Grosbøl, Mathilde Grosbøl.

Annonce

Et sted, man tager til

Også hos Heidi Møller Larsen, der driver Fru Larsens Butik og Café Johan's er håbet om, at festivalen kan forsætte stor.

- Pyh, hvor er der mange mennesker, der bliver skuffet, når de hører, at det er aflyst. Det er jo en tradition, som rigtig mange ser frem til. Jeg har selv omkring 30 frivillige, der hjælper mig på dagen, og som jeg ved glæder sig til det hvert år. For min café betyder det, at jeg får mange gæster på et ellers stille tidspunkt på året, men for byen som sådan, betyder det jo meget mere. Tænk, at vi kan være et sted, hvor folk tager til. Det er jo fantastisk, og jeg håber virkelig, at der er nogen, der kan træde til, så traditionen kan holdes i hævd, fortæller Heidi Møller Larsen.

Formand for Uldum Fællesråd, Jesper Hammer, ser ikke kun værdien i at kunne tiltrække folk udenbys fra med gademusikfestivalen, men mener også dagen har stor betydning for sammenholdet blandt byens borgere.

- Det er en stor dag, og man kommer altid til at tale med nogle andre, end dem man gør til dagligt. Det skaber sammenhold. Dertil kommer omtalen af Uldum, omsætningen på dagen og det overskud, der bliver delt ud efterfølgende. Jeg håber virkelig, at bestyrelsen gennemtænker det. Det er farligt at holde pause for lang tid, så begynder folk at booke datoen til noget andet, siger Jesper Hammer.

Annonce

Travl dag

For Jane Thomsen på Uldum Kro har gademusikfestivalen også stor betydning.

- Faktisk overtog jeg kroen tilbage i 2005 på netop den dag, hvor gademusikken blev holdt, så det var mit første store arrangement. Det er en god og en sjov dag, men det kræver også meget. Jeg er glad for, at det bliver meldt ud i så god tid, at jeg har mulighed for at tage andre arrangementer ind den dag, lyder det fra Jane Thomsen.

Også festivalens hovedsponsor gennem flere år Middelfart Sparekasse er kede af at høre om aflysningen.

- Det er en dag om året, man ser frem til. Det er sindsygt vigtigt for byen og noget, som folk er stolte over. Vi har ingen direkte omsætning på dagen, men er ude at vise flaget. Det betyder også meget. Jeg håber virkelig, der findes en løsning, så festivalen kan forsætte, lyder det fra afdelingsdirektør Danny Herløv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce