Annonce
Ikast-Brande

Gadekunst for fuld udblæsning i Brandes gader

Brande lægger igen gader til street art, hvor udenlandske kunstnere blandt andet maler direkte på torvet. Arkivfoto
I den kommende weekend er det tid for den femte udgave af Street Art i Brande, hvor 13 kunstnere deltager.

Brande: Alle sejl sættes endnu engang til, når topprofessionelle, internationale Street Art-kunstnere i den kommende weekend 28. til 30. juni sætter Brande på den anden ende, mens de skaber farvestrålende kunstværker i byens gader ved Danmarks eneste internationale Street Art festival.

Den femte udgave af International Street Art Festival skydes i gang med afsløringen af et stort trompe l’oeil gavlkunstværk. Det er blevet en god tradition at indlede festivalen med et nyt Street Art gavlkunstværk som supplement til Brandes mange gavlmalerier.

- Herudover vil ikke mindre end 13 street art-kunstnere fra hele verden slå sig løs i byens gader til Danmarks største – og eneste – internationale Street Art festival. Her lader de pensler og kridt ”tale” og fremtryller en lang række smukke, sjove og spektakulære kunstværker, som vil pryde Brandes gader resten af året, oplyser Henrik Kraglund på vegne af festivalens arrangører, Lions Brande.

Kunst i det åbne rum er synonymt med Brande, som for mere end 50 år siden fik byens gavle udsmykket med opsigtsvækkende gavlmalerier. Gavlene ”slog rod” i byen, ligesom også Street Art-festivalen er kommet for at blive. Det unikke ved street art-værkerne på gadeplan er, at det er forgængelig kunst. Derfor skal man også gribe muligheden for at opleve den, mens tid er.

Kunstnerne holder af at interagere med publikum, og det giver en helt særlig stemning, når de tryllebinder tilskuerne med deres flotte og farvestrålende kunstværker.

Annonce

Street Art

Et nyt storslået trompe l’oeil-gavlkunstværk kommer til at pryde Brandes bybillede

Et unikt MEGA 3D-kunstværk på flere hundrede kvadratmeter bliver skabt i Brandes bymidte

13 udenlandske street art-kunstnere deltager i den 5. Internationale Street Art Festival i Brande

Værkerne bedømmes af et professionelt dommerpanel bestående af billedhugger Ingvar Cronhammar, formidlingsinspektør Birgit Petersen, AROS Kunstmuseum og Bente Jensen, kunstnerisk leder af Kunstpakhuset Ikast.

Street food-trucks (boder) byder på lokale og internationale specialiteter

RemisenBrande lægger vognport til et maleri og byder samtidig indenfor til åben udstilling i de smukke historiske bygninger

Børnene kan boltre sig på deres helt egen Børne Street Art-festival, hvor de under kyndig vejledning får lov at prøve kræfter med farver og kridt i Brandes gader.

Kunstværkerne kan opleves i Brande i månederne efter festivalen.

Remisen inddrages

Mogens Bentzen, Lions Brande, udtrykker det således:

- Brandes gader og stræder bliver omdannet til ét stort farverigt kunstværk i løbet af festival-weekenden, og ikke nok med det: I år inddrages også byens gamle togremise med bemaling af en af de gamle vognporte. Street food-vogne indtager igen byen med lækre internationale specialiteter, og børnene får igen deres egen Børne Street Art-festival. Her får de under kyndig vejledning mulighed for at gøre kunstnerne kunsten efter. Et er sikkert - det bliver spændende og sjovt for både store og små.

- Igen i år er Lions Brande på fornemste vis trukket i arbejdstøjet for at yde en kæmpemæssig frivillig indsats for området. Ved flid og dygtighed har de formået at skabe en tilbagevendende kunstfestival og gøre den til en sand publikumsmagnet, der årligt tiltrækker tusindvis af gæster fra nær og fjern til Brande, udtaler Visit Ikast-Brandes afgående turistchef, Jette Nielsen, og fortsætter:

- Det er unikt at opleve den store entusiasme og foretagsomhed, som foreningens medlemmer lægger for dagen. Lokalsamfundet kvitterer med massiv opbakning, ligesom også de ca. 50.000 besøgende, som hen over sommeren og efteråret aflægger Brande og omegn et besøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Uaktuelle informationstavler fjernes

Annonce