Annonce
Brædstrup

Gårdmuseum udskyder åbning til efteråret: Vi vil ikke risikere noget

Der kommer mange turister på gårdmuseet Stjernholm om sommeren, så derfor kunne nedlukningen ikke komme på et værre tidspunkt ifølge Regnar Brønd fra museet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Gårdmuseet Stjernholm i Nim har valgt at udsætte sin sæsonåbning til 1. september. Det sker, efter myndighederne har forbudt større forsamlinger hele sommeren.

Nim: Skolerne er delvist åbnet igen efter corona-nedlukningen, og det samme er nogle butikker, men på Gårdmuseet Stjernholm i Nim vælger man at udsætte sin sæsonåbning til september.

Udsættelsen sker efter, at statsminister Mette Frederiksen 6. april valgte at forbyde større forsamlinger i løbet af sommeren for at mindske risikoen for spredning af coronavirus.

Det oplyser frivillig Regnar Brønd fra museumsudvalget under Brædstrup Hjemstavnsforening, som driver gårdmuseet.

- Vi kan se, at mange arrangementer nu bliver aflyst eller udsat, og derfor vælger vi at udsætte vores sæson til september. Vi vil ikke risikere noget. Når vi holder arbejdende værksteder, er der ofte en stor gruppe af personer på museet, og vi ønsker ikke at tage den risiko, siger Regnar Brønd.

Annonce
Vi kan ikke overleve uden vores gæster, så det er forfærdeligt trist, at vi må lukke ned.

Charlotte Bahnson, bestyrelsesmedlem på Stjernholm

Lukker i højsæson

Gårdmuseet Stjernholm åbner hvert år på Valborgsaften 30. april med valborgblus og taler, og i år skulle borgmester Peter Sørensen have holdt båltalen.

Stjernholm får hvert år besøg af et par tusinde gæster, og sommersæsonen er normalvis højsæson på museet, hvor der også kommer mange turister.

- Det er derfor det værste tidspunkt for os at lukke ned på. Men vi håber, at vi kan åbne i september, når vi plejer at have en æblemost-dag, hvor der kommer mange børn og presser æbler. Derudover regner vi med at holde vores traditionelle julemarked i den sidste weekend i november, siger Ragner Brønd.

Udover udstillinger om landmandsliv har Gårdmuseet Stjernholm en skoletjeneste, som områdets skoler ofte benytter til at lære eleverne om livet på landet i gamle dage. Den holder ligesom resten af museet lukket indtil september.

Nedlukning koster dyrt

Stjernholm drives hovedsageligt af frivillige kræfter og sponsorer, og derudover giver Horsens Kommune et lille tilskud til driften. Gårdmuseet er imidlertid også afhængig af entréindtægter, og dermed får nedlukningen betydning for museets økonomi.

- Vi kan ikke overleve uden vores gæster, så det er forfærdeligt trist, at vi må lukke ned. Vi er dybt afhængige af, at vores gæster kommer og betaler entré og kaffe, så vi håber, at vi kan åbne til september, siger Charlotte Bahnson, bestyrelsesmedlem på Stjernholm.

Selvom Stjernholm i den kommende tid er lukket for gæster, vil der dog stadig være liv på gården. De frivillige på museet vil stadig komme og holde gården i pæn og god stand, og der er også nogle projekter, som skal gøres i løbet af sommeren.

- Vi vil fortsat gå et par stykker hver onsdag for at holde gården, og vi skal også have kalket, som vi plejer at gøre hvert år. Så lidt vil der ske, siger Regnar Brønd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

DMI lover sol og sommer på første officielle sommerdag - men så kommer efterårsvejret

Annonce