Annonce
112

Gårdbrand på Sandfeldvej

Branden var opstået i gårdens maskinhus - formentlig i et værksted. Foto: Mikael Lund

Brande: Kort før klokken 8 onsdag 13. maj blev brandfolkene fra Falck i Brande kaldt ud til en gårdbrand på Sandfeldvej 27 nordvest for Brande.

Her var der udbrudt brand i gårdens maskinhus, og den voldsomme brand udviklede en kraftig, sort røg, som kunne fornemmes i luften i Brande by.

Hverken dyr eller mennesker var i fare ved branden, som til gengæld anrettede stor materiel skade, og slukningsarbejdet fortsatte et stykke ud på eftermiddagen.

Blandt andet måtte der rekvireres assistance fra en gravemaskine, så en ustabil, revnet gavl af hensyn til brandfolkenes sikkerhed kunne blive væltet, ligesom der blev rekvireret tankvognsassistance fra kollegerne i Nr. Snede.

Branden er formentlig opstået i et værksted i det ene hjørne af bygningen, og mistanken samler sig om et elskab. Det er nu op til politiets teknikere at klarlægge brandårsagen.

I maskinhuset var der både trykflasker, som kan eksplodere under kraftig varmepåvirkning, og et oplag af dieselolie, som var placeret i det modsatte hjørne af værkstedet. Ved at angribe branden ovenfra lykkedes det brandfolkene at holde flammerne væk fra dieselolien, som ellers ville have kunnet give masser af ny næring til branden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce