Annonce
Erhverv

Går fra millionoverskud til minus: Lokal staldproducent er hårdt ramt af coronakrisen

Vissing Agro A/S på Energivej i Brædstrup har oplevet et svært år, hvor højere omkostninger og manglede investeringslyst hos landmændene har medført mindre aktivitet hos staldproducenten. Foto: Henrik C. Sandvad
Coronaen og dens følgevirkninger sætter sig dybe spor hos staldproducenten Vissing Agro A/S i Brædstrup. Højere priser, dyrere transport og manglende investeringslyst blandt landmænd har gjort, at virksomheden kom ud af seneste regnskabsår med underskud.

Brædstrup: Store prisstigninger fra underleverandører og på transport samt faldende svinepriser har været tre afgørende faktorer i en nærmest perfekt storm mod staldproducenten Vissing Agro A/S på Energivej 5 i Brædstrup i det seneste år.

Vissing Agro, der lever af at producere inventar til svinestalde og fodringsanlæg, har netop offentliggjort virksomhedens årsregnskab, som løber fra 1. oktober 2020 til 30. september 2021. Regnskabet viser, at staldproducenten langt fra har oplevet sit bedste år.

Således er bruttofortjenesten faldet fra cirka 22 mio. kr. i 2019/20 til 18,6 mio. kr. i 2020/21. I samme periode er årets resultat faldet fra 3,6 mio. kr. til et minus på 607.457 kr.

Annonce

- Resultatet er meget skuffende, men vi er blevet ramt hårdt af følgerne fra coronaen, og der er desværre ingen garanti for, at 2022 bliver bedre for os, siger Claus Brandt, direktør for Vissing Agro.

Landmændene venter

Ifølge direktøren er Vissing Agro ramt af flere uheldige omstændigheder, som har haft negative konsekvenser for virksomheden.

Derudover har coronaen har også gjort, at vi ikke har kunne tage ud og besøge vores kunder i Asien og trykke dem i hånden. Det har vi ikke kunnet i to år nu, og det sætter naturligvis sit præg på, hvad vi kan gøre på eksportmarkedet,

Claus Brandt, direktør for Vissing Agro A/S

Den afrikanske svinepest har efterhånden huseret i en længere periode, og det har sat sit aftryk på svinenoteringerne i Danmark, fordi Kina har modsat sig at købe europæisk svinekød.

- Det har gjort, at det europæiske marked er blevet overfyldt af de produkter, som ikke kan sælges til Asien, og det har medført, at svinenoteringen er lav. Det har så betydet, at landmændene holder igen med investeringerne. Det er jo klart, når man selv har underskud på kontoen, så bruger man ikke penge på investeringer, siger Claus Brandt.

Samtidig har forskellige underleverandører også hævet priserne, og det har betydet, at Vissing Agro har måtte hæve deres priser med 20-25 procent, hvilket også lægger en dæmper på landmændenes lyst til at investere i nyt staldinventar.

Annonce

Dyrere skibstransport

Den lokale staldproducent modtager desuden mange af sine komponenter fra Asien, og der har været massive prisstigninger på skibstransport fra Kina. Før kostede det virksomheden 20.000 kroner at få en container sejlet fra Kina til Danmark, men den pris er steget til godt og vel 122.000 kroner.

- Derudover har coronaen har også gjort, at vi ikke har kunne tage ud og besøge vores kunder i Asien og trykke dem i hånden. Det har vi ikke kunnet i to år nu, og det sætter naturligvis sit præg på, hvad vi kan gøre på eksportmarkedet, siger Claus Brandt.

Vissing Agro sælger staldinventar til 10 forskellige lande primært i Nordeuropa, men også lande som Filippinerne, Vietnam, Malaysia og Kina, og problemerne på det asiatiske marked får nu virksomheden til at overveje at satse mere på det europæiske marked.

- Det er selvfølgelig noget, vi har i tankerne. Indtil nu prøver vi at skære omkostningerne ned og på den måde arbejde os igennem det. Vi ved jo desværre ikke, hvornår der er udløbsdato for coronaen, men vi håber selvfølgelig, at det bliver snart, siger Claus Brandt.

Annonce

Krisztina er mentor for IT-landsholdet: Kvindelige rollemodeller er med til at forme, hvad vi opfatter som normalt

Horsens For abonnenter

Gittes varmeregning er steget med over 150 procent: Vores økonomi er en lille smule stram lige nu...

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Peter Sørensen sår tvivl om parkeringshus ved banegården efter skrotning af plan for godsbaneareal - Martin Ravn er helt tryg

Horsens For abonnenter

Stor jordhandel sender årelange forberedelser til nyt boligområde i papirkurven

Brædstrup

De ældre skal i bevægelse: Nu kommer der gode gåstier i skoven

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

USA slår alarm: Rusland kan angribe Ukraine når som helst

Brev fra Borgen For abonnenter

Flot balance mellem det højtidelige og det folkelige: Dronningen fortjener at blive fejret

Horsens

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Odder

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Erhverv

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Hedensted For abonnenter

65-årige Allan er veteran i byrådet, men pakkedrenglageret: - Jeg er lige ved at tro, jeg er den yngste

Hedensted

To efterskoler er blevet væltet bagover af coronasmitte: Det eksploderede hen over weekenden

Annonce