Annonce
Kultur

Gå tur på Søndergade og bliv del af et kunstværk

Forbipasserende kan interagere med "Echo" i dagens løb og om aftenen se, hvordan den digitale kværn transformer optagelserne. Foto: Mærk Byen
Video-installation på Kuben er et forvrænget hverdags-ekko af livet på gågaden.

Horsens: Bevæger du op og ned ad Søndergade i Horsens for tiden, bliver du muligvis del af et nyt video-kunstværk i bybilledet.

Gruppen Dark Matters er for tiden på spil i Kuben midt på gågaden, og her kan man frem til 6. februar - i timerne fra kl. 17 til kl. 9 - se værket "Echo".

"Echo" er et stykke installations-kunst, hvor forbipasserede på gaden i dagens løb bliver videooptaget. Optagelserne bliver derefter kørt gennem en digital "maskine", der forvrænger billederne, som så i aften- og nattetimerne projiceres op på en af Kubens sider.

Både Horsens Kommunens Mærk Byen og Statens Kunstfond er involveret i projektet, og ifølge en pressemeddelelse fra Horsens Kommune er målet at få folk til at bremse op på deres vej gennem byen og tage aktiv del i værket, der ændrer sig for hver visning.

Kunstværket bliver på den måde "et transformeret og forvrænget ekko af dagen og de mennesker, der har bevæget sig forbi Kuben. Et slags digitalt referat af dagens gang, hvor tid og sted ophæves for en stund," skriver kommunen.

- For publikum bliver det en helt særlig oplevelse, hvor man enten kan vente, vende tilbage eller måske endda efterlade en bevægelig besked til fremtidige forbipasserende. For hvordan ser en dans foran Kuben for eksempel ud, når den bliver forvrænget i tid og sted, siger Lasse Andersen, der er med i Dark Matters.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce