Annonce
Horsens

Gå eller løb på Endelave: Fire topruter er nu afmærket

Endelave er rig på vandreruter, og fire af de bedste er nu afmærket. I sommer er der guidede ture på de lange ruter, Kaninoen og Mini-Kaninoen. Foto: Endelave - Aktiv Ø
Aktiv Ø på Endelave byder på guidede vandreture i sommer. Og så kan du gå Kaninoen på 21 kilometer.

Endelave: Om du kan klare tre eller 21 kilometer på gåben eller i løb, er der nu fire afmærkede ruter på Endelave.

Kattegatøen med de vilde kaniner har meget passende døbt den lange rute på 21 kilometer Kaninoen - navnet er stærkt inspireret af Caminoen, pilgrimsvandringen mod Santiago de Compostela i Spanien.

Mini-Kaninoen er på 12 kilometer, og så er der en gul kaninrute på 5,5 kilometer og en rød på tre kilometer. Ruterne er fire af de bedste på øen.

- Kanino-ruterne på Endelave udmærker sig blandt andet ved, at man kommer til at opleve meget forskellig natur, og trods de kun 7,8 meter over havets overflade vil man for eksempel kunne få udfordringer i form af lange stækninger med tung stenbund tæt på stranden. Man kan være næsten sikker på at møde et par hoppende kaniner undervejs, foruden Endelaves mangfoldige dyre-, fugle- og planteliv, lyder det i en pressemeddelelse fra Endelave - Aktiv Ø.

Alle ruter begynder for enden af havnemolen et par hundrede meget fra færgelejet.

Aktiv Ø er på niende år samlende for en række gratis aktiviteter for små og store til og med uge 31, og der arrangeres guidede vandreture på de to lange ruter på Endelave.

Stensmut, snorklebingo og alkalisk træning er nye tiltag i 2019. Mere velkendte aktiviteter er sejlads, fodboldskole og løbeture. Alt foregår med frivillige instruktører.

Læs mere om kaninruter m.m. på www.endelaveif.dk.

Annonce
Der reklameres med varieret natur og rigt dyreliv på Kaminoen. Ruterne er på 12 og 21 km - og så er der kortere ruter også.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Gasledning gravet over ved Silvan

Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce