Annonce
Østjylland

Fyrværkeri og uroligheder: Stram Kurs-besøg skabte ballade i Aarhus

I Bispehaven blev politiet mødt af fyrværkeri fra en gruppe mennesker, som dog nåede at stikke af inden politiet fik fat på dem. Foto: Local Eyes
Et besøg fra det det indvandrerkritiske parti gav uroligheder i den vestlige del af byen.
Annonce

AARHUS: Det var ikke særlig populært, da folketingskandidater fra Stram Kurs mandag eftermiddag var på besøg i Aarhus. I hvert fald udviklede det sig flere steder til uroligheder.

Besøget startede i Gellerup, hvor kandidaterne opholdt sig på Karen Blixens Boulevard. Her blev to mænd på henholdsvis 39 og 49 år administrativt frihedsberøvet, hvilket vil sige at politiet kan vælge at tilbageholde en person for at sikre at vedkommende ikke laver en kriminel handling. Den 39-årige havde truet med at spytte på partileder Rasmus Paludan, og den 49-årige blev sigtet for at have været i besiddelse af noget fyrværkeri.

Da Stram Kurs-politikerne gik fra området ved E&P-huset, opstod der ballade blandt tilhørerne, især en flok unge mennesker. Her havde politiet en "adfærdsregulerende samtale" med en 13-årig dreng, der blev så aggressiv, at han skubbede en betjent i brystet, hvorefter flokken fik besked på at gå fra stedet. Det ville den ene af dem ikke, men blev i stedet voldsom overfor betjentene og tog maskering på. Den fik han besked på at fjerne, men nægtede flere gange. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af maskeringsforbuddet.

Annonce

Fyrværkeri i Bispehaven

Senere på dagen, omkring klokken 17, ville kandidaterne fra Stram Kurs besøge Bispehaven, men heller ikke her var folk udelt begejstrede for at få besøg.

Da politiet ankom, blev betjente mødt af fyrværkeri, der blev affyret mod politiet af en gruppe personer, som man endnu ikke har identificeret. En betjent blev ramt på benet som følge af fyrværkeriet. Kort efter skød betjentene gas, hvorefter der ikke blev affyret mere fyrværkeri. Personerne nåede dog alle at forlade stedet, inden politiet fik fat i dem. Østjyllands Politi er nu i gang med at efterforske hændelsen med henblik på at finde frem til gerningsmændene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce