Annonce
Ikast-Brande

Fyrre fodboldspillere fulde af finter

Victor Jensen blev sammen med de fire øvrige unge trænere udfordret til en kamp af en flok af deltagerne, og styrkeforholdet blev nogenlunde udlignet af, at deltagerne var mere end dobbelt så mange som trænerne. Foto: Mikael Lund
I den sidste uge af skolernes sommerferie afholdt Brande IF for anden gang sommercamp for klubbens ungdomsspillere.

Brande: Fra mandag til torsdag blev der for anden gang afholdt sommercamp i Brande IF. 43 af klubbens egne ungdomsspillere i alderen 8-13 år, heraf 8 piger, trænede deres fodboldfærdigheder under ledelse af ungdomskoordinator Stefan Laursen og Ragu Kanthasamy samt en håndfuld af deres lidt ældre klubkammerater, Kasper og Mikkel Pedersen, Sebastian Møller, Victor Jensen og Tisharan Kanthasamy.

De to helt overordnede temaer på campen var henholdsvis sammenspil og driblinger/finter, og der blev skiftevis arbejdet intenst med de to ting en halv formiddag ad gangen.

Sidst på formiddagen tre af dagene overtog Peter Hansen, der udover at optræde som ballonklovn m.m. også er U12-træner i BIF, hele flokken, som derefter blev inddelt i 5 hold. De skulle så konkurrere mod hinanden i en række forskellige opgaver, der ikke nødvendigvis havde noget med fodbold at gøre. Mindst ligeså vigtigt var det nemlig, hvordan holdene samarbejdede og ikke mindst talte til hinanden indbyrdes, forklarede Peter Hansen, der i denne sammenhæng ikke havde taget klovnenæsen og de store sko på. Der blev derfor dels givet point for præstationerne, dels fratrukket point, hvis der ikke blev talt ordentligt sammen internt på holdene.

Annonce
Fem friske BIF-tøser på sommercamp (f.v.): Andrea, Ann Kirstine, Alberte, Sara og Natacha. Foto: Mikael Lund

De tre f’er

De to timer fra kl. 12-14 blev tilbragt i klubhuset med de 3 f’er frokost, FIFA og film, undtagen onsdag, hvor turen gik til bowlinghallen – meget godt timet, eftersom et tordenvejr ramte Brande på samme tidspunkt. Helt fri for regnbyger slap sommercamp-deltagerne imidlertid ikke, men det lunefulde sommervejr blev taget i stiv arm og med godt humør.

Et par af pigerne, Sara og Alberte, var enige om, at de havde lært en hel del i løbet af campen, ikke mindst finter. Til gengæld var de ikke helt enige om, hvor hårdt det havde været: På campens fjerde- og sidstedag syntes Alberte efterhånden, at hun var ved at være lidt træt, mens Sara derimod overhovedet ikke syntes, det havde været hårdt.

En af de unge trænere, Victor Jensen, var glad for, at han havde valgt at bruge fire feriedage som træner for sine yngre klubkammerater.

- Jeg synes, det er hyggeligt at være med og sjovt at lære en masse små unger at kende – og at være med til at give dem en god start, lød det fra Victor, der ikke p.t. er træner i klubben, men tidligere har været med til at træne nogle lidt ældre børn.

- Man skal sige lidt mere – det er ikke altid, de hører efter, konstaterede han med et skævt smil. Rammerne for campen var fastlagt på forhånd, men hver enkelt træner havde haft mulighed for selv at byde ind med øvelser, som de også kunne lave om og tilpasse lidt undervejs, forklarede han videre. Imens gjorde Peter Hansen sig så småt klar til at overtage hele flokken til tredje og sidste etape af holdkonkurrencen samtidig med, at skyerne endnu engang fandt anledning til at vande banerne på Brande Stadion.

Efter de sidste poster, frokosten og udnævnelsen af vinderholdet var overstået, blev sommercampen sluttet af med en god times spil til to mål. Her blev deltagerne endnu engang blandet på kryds og tværs, så udover en masse fodboldfagligt havde campen også rigtig meget socialt på tværs af holdene at byde på. Endelig kunne deltagerne tage deres eget personlige spillesæt med nummer, som de havde fået udleveret ved ugens start, med hjem, da campen var slut – og det var vist ikke kun tøjet, der trængte til at blive vasket…

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Seks Horsens-boksere i finalen ved JM

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce