Annonce
Horsens

Fyring koster 4,7 millioner - direktør forlader jobbet med fyldte lommer

Jacob Stengaard Madsen har forladt regionshovedkvarteret på Skottenborg, og han vender ikke tilbage. Fyringen af topembedsmanden har kostet regionen 4,7 millioner kroner.

Regionsdirektør Jacob Stengaard Madsen blev fyret i den forgangne uge. Et par uger forinden fyrede han selv ledelsen på sygehuset i Viborg. Balladen har kostet skatteyderne cirka ni millioner kroner.

Viborg: Jacob Stengaard Madsen står uden arbejde.

Forretningsudvalget i regionsrådet besluttede på et møde i den forgangne uge at fyre regionens øverste embedsmand, og det var ikke nogen gratis omgang, viser en aktindsigt, Viborg Stifts Folkeblad har fået i fratrædelsesaftalen mellem regionen og den nu fyrende regionsdirektør.

Jacob Stengaard Madsen skal ikke møde på arbejde mere, men han er først opsagt i sin stilling den 15. oktober 2019 - altså om cirka et år.

I disse knap 13 måneder modtager den fyrede direktør sin månedsløn på cirka 200.000 kroner - det bliver inden den 15. oktober næste år til 2.416.667 kroner.

Oven i sin gage modtager Jacob Stengaard Madsen også 12 måneders såkaldt "fratrædelsesgodtgørelse". Den beløber sig til 2.230.769 kroner.

Annonce

Ni millioner

I aftalen mellem regionen og Jacob Stengaard Madsen er også afsat et beløb på 125.000 kroner.

Denne sum kan bruges til et "outplacementforløb" eller til efteruddannelse, således at den statskundskabsuddannede Jacob Stengaard Madsen kan dygtiggøre sig.

Inden Jacob Stengaard Madsen selv modtog en fyreseddel, nåede han at sætte to højtlønnede direktører på porten. Det var som bekendt ledelsen på sygehuset i Viborg i skikkelse af hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen.

Disse fyringer kostede fire millioner kroner, kunne folkebladet fortælle forleden.

Dermed må regionen hoste op med ni millioner kroner til tre højtuddannede embedsmænd, der ikke længere skal arbejde for Region Midtjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FERIE I DANMARK

En anderledes sommer: Ferie i Danmark - få inspiration her

Annonce