Annonce
Horsens

Fyret overlæge går efter en plads i Folketinget

Ulrich Fredberg. Privatfoto
Ulrich Fredberg, som i øjeblikket repræsenterer Venstre i Region Midtjyllands regionsråd, vil, når statsminister Mette Frederiksen senest i sommeren 2023 udskriver valg til Folketinget, være at finde på stemmesedlen i Vestjyllands Storkreds.
Annonce

Regionen: Når statsminister Mette Frederiksen engang udskriver valg, og det vil sige senest i forsommeren 2023, så vil Ulrich Fredberg være at finde blandt partiet Venstres kandidater.

Fredberg repræsenterer i dag Venstre i Region Midtjyllands regionsråd, men har siden foråret 2020 mest været kendt som overlægen, der under stor mediebevågenhed blev fyret efter en lang årrække som leder af Diagnostisk Center i Silkeborg.

Fyringen satte gang i en landsdækkende og til tider ophedet debat om brugen af såkaldt lavdosis CT-skanning i diagnosticeringen af lungekræft, men også om ytringsfrihedens vilkår på Region Midtjyllands sygehuse.

Vigtigheden af en ordentlig personalepleje på sygehusene samt langsommeligheden, når det gælder implementering af nye opdagelser og landvindinger er og har hele tiden været mærkesager for Ulrich Fredberg i regionsrådet, og det er også først og fremmest disse emner, han vil tage med og arbejde for at forbedre, hvis vælgerne sender ham i Folketinget.

Annonce

Løses bedst nationalt

- Jeg er og har hele tiden været glad for at arbejde i regionsrådet, men jeg har også erfaret, at mange af de ting, der optager mig, bedst løses på nationalt niveau, siger Ulrich Fredberg.


Jeg er godt klar over, at jeg langt fra kan være sikker på at blive valgt. Det er jo en storkreds, hvor jeg blandt andre er oppe mod koryfæer som Inger Støjberg og Kristian Jensen. Dertil kommer, at partiet jo mildest talt ikke har medvind i meningsmålingerne i øjeblikket.

Ulrich Fredberg


Han er også meget bevidst om, at mens op mod 90 procent af arbejdet i regionsrådet handler om sundhedspolitik, så fordrer en plads i Folketinget en bredere og mere helhedsorienteret tilgang til udfordringerne.

- Naturligvis betyder det, at jeg skal sætte mig ind i nogle problemstillinger, som jeg ikke er inde i i dag, men det er jo ikke tilfældigt, at jeg repræsenterer Venstre, og jeg deler jo partiets standpunkt på de fleste områder, siger Ulrich Fredberg.

Han bliver opstillet i Vestjyllands Storkreds, hvorfor man ikke vil kunne stemme på ham, hvis man bor i en af de østjyske kommuner.

- Jeg er godt klar over, at jeg langt fra kan være sikker på at blive valgt. Det er jo en storkreds, hvor jeg blandt andre er oppe mod koryfæer som Inger Støjberg og Kristian Jensen. Dertil kommer, at partiet jo mildest talt ikke har medvind i meningsmålingerne i øjeblikket, siger Ulrcih Fredberg og tilføjer:

- Men dels er der formentlig længe til næste valg, dels vil jeg stadig fint kunne leve videre uden at kunne skrive folketingsmand på visitkortet.

Ulrich Fredberg vil også søge genvalg, når der til efteråret er valg til regionerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce