Annonce
Odder

Fyret i BR: Nu er Casper købmand i Hundslund

Casper Rasmussen er blevet købmand i Hundslund Købmandsgård. Foto: Søren E. Alwan
Andelshaverne i Hundslund Købmandsgård har fået en ny leder af butikken, hvor mange frivillige hjælper til. Købmanden er i gang med at få styr på mange nye arbejdsopgaver

Hundslund: Er 50 hindbærsnitter på tilbud nok til en travl fredag? Det er et af de nye spørgsmål, som Casper Rasmussen oplever i sin hverdag. I mange år handlede hans arbejdsliv om legetøj, men nu gælder det indkøb, regnskaber og samarbejdet med en masse frivillige i Hundslund Købmandsgård.

Her har han været ansat siden 1. marts, og fredag eftermiddag var butikkens andelshavere inviteret til at kigge forbi og hilse på den nye købmand.

- Mange af kunderne kender jeg fra BR. De siger, det er dig inde fra BR, forklarer Casper Rasmussen.

Han var i ni år salgsassistent i legetøjsforretningen i Horsens, men blev fritstillet, da kæden Top-Toy blev ramt af konkurs. Samtidig skulle købmandsgården finde en leder, da den tidligere købmand Michael Trane var blevet leder af Hundslund Hallen. Købmandsgården kontaktede HK, der tog fat i Casper Rasmussen.

Det var en appelsin, der faldt ned i vores turban, da vi fik Casper ansat. Vi så det som en mulighed for at få noget energi ind i forretningen.

Jan Andersen, bestyrelsesformand i Hundslund Købmandsgård

Fik et skulderklap

- Jeg havde ikke lige regnet med, det var det, jeg skulle lave. Omvendt er det en ny udfordring. Det er spændende, og jeg får mulighed for at sætte præg på butikken. Hvis min far havde været i live, ville han synes, det var fantastisk. Han var uddannet kommis og var i forretning i Horsens, siger Casper Rasmussen.

Kunderne kan se frem til en købmand, der er i øjenhøjde med børnene. Da Horsens Folkeblad i december bad læserne om via avisen at give et skulderklap til en person, der havde gjort noget særligt, var Casper Rasmussen en af modtagerne. Det skyldtes især, at han er god til at snakke med børnene.

Som købmand får han andre opgaver, og det ved Casper Rasmussen godt. Det kommer blandt andet til at handle om at forhandle bedre priser, regnskaber og samarbejdet med de frivillige.

- Nu skal jeg selv til at forholde mig til, hvad tingene koster at købe. Der er mange nye ting, jeg skal til at lave. Der er en fast kerne af frivillige herude, og jeg læner mig op ad tre af dem her i begyndelsen. Jeg lytter til dem, de ved, hvad vi skal købe hjem, fortæller Casper Rasmussen.

Annonce

Varerne skal tjekkes

- Jeg skal også vænne mig til, at der noget der hedder egenkontrol og datoer. Jeg skal tjekke grøntsager hver morgen, for et grøntsagsrum, hvor der ligger dårlige varer, gider man ikke handle i, siger Casper Rasmussen.

Der er også datohylder med varer, der er tæt på at blive for gamle.

- Det giver jo ikke mening, at vi skal smide noget ud, hvis vi kan sælge det til halv pris, mener den nye købmand.

Butikken er ejet af andelshavere, og i et hjørne sidder tre-fire mænd og snakker over en kop kaffe. Kaffehjørnet betyder en del for det sociale liv, og butikken tager sig også af pakker, apoteksvarer og bringer varer ud til 20-30 kunder hver uge.

- Men vi havde underskud sidste år, og det skal vi have vendt rundt. Det tror jeg på, vi kan. Vi skal have de rigtige varer på hylderne til de rigtige priser, siger Casper Rasmussen.

Han er 41 år, bor alene i Horsens og kalder sig lidt af en nørd. En af hans interesserer er at mødes hver onsdag med nogle kammerater og spille brætspil.

Hver morgen skal grøntafdelingen tjekkes, for rådne æbler er dårligt for salget. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Erhverv For abonnenter

Missede betalingen for hundredvis af ordrer: At det lige skulle ske op til black friday, er bare surt

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens For abonnenter

Horsens Kommune køber historiske bygninger for millionbeløb: - Hvis det er muligt, skal der etableres et indendørs skatecenter

Horsens For abonnenter

Betalingsparkering har fået pendler til at droppe Horsens Station: - Det giver ikke mening, når man skal være væk i flere dage

Horsens

Chikane på motorvejen: Lyserød VW Lupo lavede hårde opbremsninger og kastede med tomme flasker

Horsens For abonnenter

Sag om Langelinievold er udsat til næste år: Vigtigt vidne kunne ikke afgive forklaring

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Horsens

Kæmpe brand hos P. Olesen: Det ser værre ud, end det er, siger direktør

Ikast-Brande

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Kultur

Sommerspil fejrer 50-års jubilæum næste år: Søger skuespillere, sangere og dansere i alle aldre - også "gamle"

Horsens For abonnenter

Godt gang i salget af boliger til under to millioner: Se denne uges 16 bolighandler

Horsens

Politiet efterlyser mand med demens: Forsvundet fra undersøgelse på Horsens Sygehus

Annonce