Annonce
Erhverv

Fynbogården indtaget af brødre med krudt i: - Det ligger lige til højrebenet at flytte derover

Frederik Daugaard Sørensen er 29 år, selvstændig tømrer og fyrværkerisælger. I disse dage bruger han tid på Fynbogården, hvor staldbygningen til skal forvandles fyrværkeributik. Foto: Emil Fibiger
Frederik Daugaard Sørensen har købt velkendt bindingsværksgård i Bjerre. Her vil han og broren Martin indrette butik til deres årlige salg af nytårsfyrværkeri.

Bjerre: Salget af raketter og batterier i Bjerre kommer fremover til foregå fra Fynbogården på Bjerrevej 318.

Frederik Daugaard Sørensen, der er indehaver af firmaet Fyrværkeri Mesteren, har købt bindingsværksgården, som går tilbage til 1770, og som den tidligere ejer brugte til "bed and breakfast".

Han og storebroren Martin Daugaard Sørensen, der er ansat i firmaet, vil indrette fyrværkeributik i en staldbygning på 250 kvadratmeter.

- Det bliver lavet en masse om. Det er en gennemgribende renovering. Vi er i fuld gang med det nu, siger Frederik Daugaard Sørensen.

Målet er klart.

- Det skulle gerne gå hen og blive Danmarks fedeste fyrværkeributik. Det skal være noget, som folk vil køre for at komme ud og se, siger Frederik Daugaard Sørensen.

Vi kunne ikke blive på den gamle plads for altid. Der skulle ske et eller andet før eller siden. Nu har vi vores eget sted og kan selv bestemme, hvis der skal gøres et eller andet.

Frederik Daugaard Sørensen, Fyrværkeri Mesteren

Ni år på samme plads

Det var storebror Martin Daugaard Sørensen, der for ti år begyndte at sælge krudt i Bjerre.

Hidtil er det foregået i telt på pladsen bag byens tennisbaner. Grunden er blevet solgt, og det fik brødrene til at søge efter et nyt sted at være.

Fynbogården var oplagt for dem.

- Det ligger så tæt på den gamle beliggenhed, at det var lige til højrebenet at rykke derover, siger Frederik Daugaard Sørensen.

Annonce

Har talt med brandmyndigheder

Brødrene vil udelukkende udstille og udlevere fyrværkeri i deres butik.

Krudtet skal opbevares i containere på bagvedliggende jord på afstand af andre huse i tråd med de regler, der gælder på området.

Brandmyndighederne er blevet hørt.

- Vi spurgte til det, før vi købte, så der er styr på det. Ellers havde det ikke været så attraktivt for os, siger Frederik Daugaard Sørensen.

Derfor Fynbogården

Fynbogården går tilbage til 1770.

Den fik navnet, fordi den blev bygget af tilflyttere fra Fyn.

Først i 1900-tallet boede en mand ved Rasmus Hansen på gården. Han bryggede en øl, som blev populær i nabolaget og indtaget under kortspil, når konen Anne var på familiebesøg på Fyn.

Rasmus Hansen døde i 1935.

Fynbogårdens nu tidligere ejer havde "bed and breakfast" på gården.

Kilde: Kenddinlandsby.dk og Bjerre Lokalarkiv

Annonce

Stuehus lejet ud

Fyrværkeri Mesteren er en forretning, som brødrene og også fætteren Mads Daugaard Sørensen har det sjovt med og tjener penge på.

Den er kun åben fem dage mellem jul og nytår, men Fynbogården kommer ikke til at stå tom resten af året.

- Stuehuset er lejet ud, fortæller Frederik Daugaard Sørensen, der bruger de fleste af sine arbejdsdage på at være selvstændig tømrer med firmaet FDS Byg.

Fynbobgården i Bjerre har en lang historie. De seneste år er der blevet drevet "bed and breakfast" på stedet. Nu skal der være fyrværkeributik. Foto: Emil Fibiger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce