Annonce
Odder

Fyldt på genbrugspladsen: Besøgende med overskud og forståelse

Rudehøj Efterskoles volontører hjælpes ad med et spejl. Det er Lærke Brinkmann og Katarina Nielsen, der kan ses på billedet - to gange. Foto: Morten Pape
Der er i perioder fortsat lang kø udenfor genbrugspladsen, men det tager folk med et smil. De er bare glade for, at de nu kan komme af med deres affald.

Odder: Det er nu tre dage siden, at Odder genbrugsplads genåbnede, men der er stadig heftig aktivitet på stedet - faktisk er den kun blevet endnu større.

Således besøgte avisen pladsen torsdag, hvor der ved middagstid på et tidspunkt holdt hele 13 biler i kø til at komme ind på pladsen, så de bagerste måtte holde helt nede på Skovdalsvej.

- Ingen tager jo skade af at vente et par minutter ekstra. Vi er bare glade for at kunne komme af med vores affald nu, sagde Jørgen Rasmussen, der skulle af med nogle fyldte spande efter at have kalket et stuehus.

- Jeg synes ikke, det er noget problem med køen. Og det fungerer fint med adgangsbegrænsningen, sagde Peter Halling Petersen, som slog vejen forbi med nogle smågrene efter en buskbeskæring.

Generelt var overskuddet stort og humøret godt trods kø og blæst på genbrugspladsen, som havde en mand til at stå og sørge for, at der først kom en ny bil ind, når en anden havde forladet området.

- Noget af mosset har da ligget i haven et stykke tid, men det har ikke været et stort problem. Hellere for forsigtig end for vovet, lød det fra Nikolaj Nielsen, der for første gang længe havde haft tid til at give haven den helt store makeover, mens han gik derhjemme på lønkompensation.

Annonce

Retningslinjer på genbrugspladsen

Renosyd har opstillet en række retningslinjer for at mindske smittespredning på genbrugspladserne:

- Pak din bil eller trailer, så affaldet hurtigt kan læsses af

- Lad ting til genbrug blive hjemme nogle uger endnu

- Medbring selv handsker, kost og skovl

- Kom kun det antal personer, der er nødvendigt

- Vis hensyn og hold god afstand på pladsen

På Renosyds platforme kan man følge med i, om der er kø til genbrugspladsen.

Husrenovationer

Genbrugspladsen havde også besøg af fire volontører fra Rudehøj Efterskole. Eleverne er hjemsendt i øjeblikket, og så må volontørerne kaste sig over nogle andre opgaver.

- Vi plejer jo at være meget sammen med eleverne, men i øjeblikket er der mest stik i rend-opgaver. Vi var her også i går, sagde Filippa Linde, som sammen med de andre volontører skulle aflevere noget affald fra en renovation af en skolens embedsboliger.

En anden, som brugte lediggangen til et husprojekt, var kiropraktor Jesper Rosenberg Jensen.

- Så jeg har valgt at renovere huset selv. Der er meget affald, men det har ikke rigtigt været et problem ikke at kunne komme af med det. Men jeg synes da måske, det har været lidt overdrevet at lukke, når man ser, hvor fint det fungerer i dag, sagde Jesper Rosenberg med et nik mod de nærmeste genbrugspladsgængere.

Forståelse for situationen

Lidt mere udfordrende har det været for Kenneth Kristensen ikke at kunne komme på genbrugspladsen.

- Der er jo åbenbart kommet en regel om, at man højst må aflevere 500 kilo per dag. Det er lidt problematisk, hvis man har gang i et stort projekt. Jeg ville jo egentlig gerne hjælpe med at holde gang i hjulene ved at bruge penge i byens virksomheder, men man kan jo ikke komme videre med sit projekt, hvis man ikke kan komme af med sit affald, lød det fra Kenneth Kristensen, der dog havde masser af forståelse for situationen.

- Jeg forstår udmærket problemstillingerne, og jeg synes, det kører rigtig effektivt hernede. Det er bare ærgerligt, at vi så må køre til Malling med resten, sagde han.

544 biler lagde vejen forbi genbrugspladsen i Odder tirsdag, da pladsen genåbnede, mens 525 biler besøgte stedet onsdag. Begge dage blev dog overgået af torsdagens 664 biler.

Jesper Rosenberg Jensen med de sidste skovlfulde murbrokker, som skulle afhændes. Foto: Morten Pape
Der var i perioder meget lang kø til genbrugspladsen. Billedet er taget torsdag ved middagstid. Foto: Morten Pape
Der var lidt mere kø, end Jørgen Rasmussen lige havde regnet med, men det gjorde ikke så meget. - Det var lige nu, der var tid til at køre herned, sagde han. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce