Annonce
Horsens

Fyldt campingplads giver optimisme efter corona-nedtur

- Lige nu savner vi ikke gæster på campingpladsen, og juli ser ud til at blive lige så god som sidste år, fortæller René Kofoed, som sammen med sin kone Dorthe driver Horsens City Camping i Husodde. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Det er gået fra katastrofalt til skidt, når René Kofoed giver et skøn over årets belægning på campingpladsen i Husodde. Lige nu er der rygende travlt.

Husodde: Da René Kofoed, som sammen med sin kone Dorthe ejer Horsens City Camping ved Husodde, gjorde status midt i corona-tiden over belægningen på campingpladsen, så det mildest talt dystert ud.

- På det tidspunkt regnede jeg med en årlig nedgang i omsætningen på 25 procent. Nu skønner jeg, at vi kommer til at ligge 10 procent under, siger René Kofoed.

Med andre ord er det gået fra en udsigt til et katastrofalt dårligt år til et dårligt år.

Annonce

Det helt store problem var, at afbuddene strømmede ind, fordi grænsen var lukket på grund af corona. Det var katastrofalt for campingpladsen, fordi 65 procent af sommerens gæster kommer fra Tyskland, Holland og Norge. Så hans appel var klar: Åben grænserne for folk, der har forudbestilt overnatning.


Juni var noget værre skrald, men juli tegner til at blive lige så god som sidste år. På nuværende tidspunkt savner vi ikke gæster, så ja, jeg er mere optimistisk nu end i maj.

René Kofoed


15. juni gik det ønske i opfyldelse.

- Dagen efter grænsen åbnede, modtog vi vores første tyske campister, fortæller René Kofoed.

Om der har været lige så mange tyskere på pladsen som sidste år, efter grænsen åbnede, har han endnu ikke et overblik over.

- Hollænderne er også begyndt at rykke på sig, men ikke i samme omfang som sidste år.

Historisk ringe maj

Det ændrer ikke på, at juni med René Kofoeds ord, var noget rigtig skidt. Maj blev god, det skyldes kombinationen af godt vejr og helligdage. Pinse og Kristi himmelfart faldt i maj, hvor solen skinnede.

- Juni var noget værre skrald, men juli tegner til at blive lige så god som sidste år. På nuværende tidspunkt savner vi ikke gæster, så ja, jeg er mere optimistisk nu end i maj, hvor grænserne var lukkede.

Hvordan august bliver, tør han ikke gætte på endnu.

Sommerens belægning på campingpladsen er altafgørende for omsætningen. 75 procent hentes i maj, juni, juli og august.

Annonce

Mange flere danskere

Men sæsonen er på alle måder anderledes.

- Vi har mange flere danske campister, end vi plejer. Det betyder, at vi har mange korte ophold med danske campister, som ligger her få dage og bestiller plads med kort varsel, for de tjekker lige vejret, som er alt afgørende for de fleste danske campister.

Mange kortere ophold giver også mere arbejde med ud- og indtjekning.

Campister fra Tyskland ligger længere tid på pladsen - og de bliver uanset vejr og vind.

Annonce

Ikke så meget strand- og isvejr

Sommervejret har også lagt en dæmper på aktiviteten ved stranden og campingpladsens iskiosk.

- I en varm juli sælger vi 40-60 spande is til gammeldags vafler om ugen. I år har vi solgt 10-15 spande.

Det er heldigvis ikke isen, der vælter læsset, når omsætningen gøres op. Det afgørende er belægningen på campingpladsen.

- Og jeg er bare glad for vores placering ved Horsens. Når det ikke er vejr til at ligge ved stranden, er der så mange gode muligheder inden for rækkevidde for vores gæster, siger René Kofoed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Odder gav Hedensted det første nederlag

AC Horsens

AC-træner tilfreds med et point og utilfreds med VAR

Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce