Annonce
Østjylland

Fusion på vej: To lokale sparekasser vil slå sig sammen

Hvis godkendelserne falder i hak, vil Langå Sparekasse inden længe skifte navn til Sparekassen Djursland, og den nuværende direktør Ole Bonde vil blive vicedirektør i den nye og større sparekasse. Pressefoto: Langå Sparekasse
Bestyrelserne i Langå Sparekasse og Sparekassen Djursland har anmodet om en sammenlægning af de to sparekasser. Alle kundeafdelinger og medarbejdere beholdes.
Annonce

Randers/Djursland: I løbet af de kommende måneder skal Langå Sparekasses og Sparekassen Djurslands repræsentantskaber samt de offentlige myndigheder beslutte, om en fusion af de to sparekasser skal godkendes.

Ønsket kommer fra sparekassernes bestyrelser, der har søgt om tilladelse til at blive sammenlagt under navnet "Sparekassen Djursland" og med hovedsæde i Langå.

- Vi har i dag to solide sparekasser, som søger sammen, fordi det efter vores opfattelse giver de bedste fremtidige vilkår for fortsat at være en stærk lokal sparekasse i et udvidet område fra Grenaa i øst til Langå i vest, lyder det fra bestyrelsesformændene i Sparekassen Djursland og Langå Sparekasse, Pernille Amstrup Bønløkke og Michael Kirkebæk Andreasen.

Annonce

En frivillig beslutning

Direktøren i Sparekassen Djursland, Peter Landing Sørensen, understreger, at der ikke er tale om et opkøb af en lillebror i branchen, men derimod en frivillig fusion.

Peter Landing Sørensen bliver administrerende direktør i den nye, fælles Sparekassen Djursland. Pressefoto: Sparekassen Djursland

- Det er en frivillig sammenlægning af to solide banker. Beslutningen har vi truffet i fællesskab, fordi vi mener, at en sammenlægning på sigt vil styrke væksten, siger han og fortsætter:

- En fusion vil blandt andet have den fordel, at vi i Sparekassen Djursland får udvidet vores markedsområde, mens Langå Sparekasse efter fusionen vil kunne tilbyde kunderne nogle specialfunktioner, som de ikke tidligere har haft.

Annonce

Alle ansatte følger med

Kunderne i Langå Sparekasse og Sparekassen Djursland kommer ikke til at mærke meget til fusionen.


En fusion vil blandt andet have den fordel, at vi i Sparekassen Djursland får udvidet vores markedsområde, mens Langå Sparekasse efter fusionen vil kunne tilbyde kunderne nogle specialfunktioner, som de ikke tidligere har haft.

Peter Landing Sørensen, direktør Sparekassen Djursland


Alle nuværende kundeafdelinger i de to sparekasser fortsætter uændret, og alle medarbejdere tilbydes job i den nye, fælles sparekasse. På nuværende tidspunkt har Sparekassen Langå 28 medarbejdere og to kundeafdelinger, mens Sparekassen Djursland har 53 medarbejdere og fem kundeafdelinger, og de beholdes altså allesammen.

- Vi glæder os til at byde såvel kunder som medarbejdere velkomne i den nye sparekasse, fastslår direktør Peter Lading Sørensen fra Sparekassen Djursland og direktør Ole Bonde fra Langå Sparekasse.

De to direktører fortsætter i den nye sparekasse med Peter Lading Sørensen som administrerende direktør og Ole Bonde som vicedirektør.

Den eneste forskel, nogle af kunderne ifølge direktørerne kommer til at mærke, er, at netbank fremover vil skulle findes på den fremtidige fælles hjemmeside, og at kunderne fra Langå Sparekasse vil få udskiftet deres betalingskort til et, der har et nyt design.

Hvis fusionen godkendes som forventet, vil den nye Sparekassen Djursland være en realitet pr. 12. august 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce