Annonce
Ikast-Brande

Fup på nettet: Falsk profil på Facebook frustrerer og plager to byrådskandidater

Sådan ser den falske profil ud. Billedet er Annette Mosegaards, men navnet "Raabjerg Myrup Dina" er en bagvendt version af Dina Myrup Raabjerg, der også er byrådskandidat for de konservative i Ikast-Brande Kommune ligesom Annette Mosegaard. Skærmbillede
To byrådskandidater, Annette Mosegaard og Dina Myrup Raabjerg, kæmper mod Facebook. Deres navne og billeder misbruges af en falsk profil, som Facebook tilsyneladende ikke vil lukke.

Ikast/Brande: To byrådskandidater fra Ikast-Brande Kommune, de konservatives borgmesterkandidat Annette Mosegaard og hendes partifælle Dina Myrup Raabjerg, kæmper i øjeblikket en svær kamp mod mediegiganten Facebook.

De to kandidater har opdaget, at en eller anden har oprettet en falsk Facebook-profil med Dina Myrup Raabjergs navn og Annette Mosegaards billeder. Og trods mange henvendelser fra de to byrådskandidater og flere andre har Facebook hidtil afvist at fjerne den falske profil.

Profilen ser mærkelig ud. Der er byttet om på Dina Myrup Raabjergs navn - det er skrevet bagfra: Raabjerg Myrup Dina står der på den falske profil. Og billederne er Annette Mosegaards. Det er en række fotos, der har været bragt på Mosegaards rigtige profil - men den slags billeder kan nemt stjæles med et par klik.

Annonce

Oplysningerne om den opdigtede "Raabjerg Myrup Dina" er ikke særligt fyldestgørende, og som uddannelsessted er angivet den sandsynligvis ikke-eksisterende "City University School Of Liberal Arts".

De fleste med blot et overfladisk kendskab til Facebook kan se, at profilen ikke er ægte. I øvrigt er teksten i de forskellige opslag skrevet på engelsk, og der optræder en del udenlandske navne i kommentator-sporene.

Så helt klart en pivfalsk profil. Alligevel kan den åbenbart ikke lukkes.

- Vi kan ikke trænge igennem

- Det er lidt vildt at det sker - og det er meget vildt, at vi simpelthen ikke kan trænge igennem til Facebook og få dem til at stoppe det. Nogen har jo mixet Dinas navn med mine billeder, og det giver da usikkerhed. Det er ikke særlig trygt, siger Annette Mosegaard.

Hun regner umiddelbart ikke med, at der er tale om politisk chikane, for der har ikke været politisk indhold på den falske profil, men hun undrer sig over, at profilen blander oplysninger fra to byrådskandidater fra samme parti og samme kommune.

Den falske Facebook-profil giver en del bøvl. Hver gang andre Facebook-medlemmer anmelder den falske profil, så får Dina Myrup Raabjerg og Annette Mosegaard kopier af anmeldelser, som automatisk bliver sendt til dem.

Hidtil har Facebook blot afvist anmeldelserne med en henvisning til, at den ikke overtræder Facebooks fællesskabsregler.

- Men det er helt galt, at der ikke er et krav om, at vi skal kunne komme i kontakt med et rigtigt menneske i de her sager, lyder det fra Dina Myrup Raabjerg.

Annette Mosegaard er helt enig:

- Der er ikke nogen, vi kan ringe til. Det kan da ikke passe. Facebook burde da have en hotline eller et kontor, så man kan få fat på dem. Og det er da bekymrende, at man tilsyneladende ikke kan få stoppet sådan noget, siger hun

Indtil nu ser det ikke ud til, at profilen er brugt til at sprede falske nyheder eller kompromittere de to politikere. Men da profilen må være lavet af en årsag, frygter de, at der kan opstå problemer på et tidspunkt, og derfor kæmper de videre mod Facebook for at få profilen lukket.

- Det er meget vildt, at vi ikke kan trænge igennem til Facebook, siger Annette Mosegaard. Hun er borgmesterkandidat for de konservative i Ikast-Brande Kommune, og hun er ikke tryg ved, at det øjensynligt er meget svært at få lukket en falsk Facebook-profil. Foto: Peter Hald
Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Aktindsigt afslører: Byrådet blev holdt i uvished i 200 dage i omdiskuteret vej-sag

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AC Horsens

Hård straf venter for synderne: De første ølkastere på Casa Arena er identificeret

Horsens For abonnenter

Retssag om inddrivelse af narkogæld tegner et billede af et barskt miljø i Horsens

Ikast-Brande

Politiet søger vidner: Mand udsat for røveriforsøg i eget hjem

AC Horsens

Han var helt, skurk og ti centimeter fra at gøre det godt igen mod VB: Ærlig Sigurdarson havde svært ved at slippe uheldig hovedrolle

Hundredvis af brandmænd skal nu testes for PFOS

HH Elite For abonnenter

Tjubang-håndbold og koncentrationssvigt: Derfor tabte HH Elite først og fremmest til sig selv i snævert nederlag

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Horsens

Politiet efter seriehærværk i Brædstrup: Nogen må vide noget

Heunicke om hurtig smittestigning: Flere skal vaccineres nu

Hedensted

Lokal frisør er blevet selvstændig: Er rykket ind i salon Maria G. i Løsning

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Sport

Stort drama venter i lokal serie 3-pulje: Få det fulde overblik over hvilke seriehold, der har noget på spil i efterårets sidste spillerunde

Annonce