x
Annonce
Horsens

Fundamentet bliver klargjort i tørvejr, men Beringsøen bliver på driftsgården indtil sommer

Vandkunsten Beringsøen skal placeres der, hvor der i dag står et hvidt telt. Bag teltdugen er håndværkere i gang med at klargøre fundamentet. Foto: Morten Pape
Indenfor i det hvide telt på Torvet klargøres fundamentet til vandkunsten Beringsøen. Selve kunstværket bliver på driftsgården indtil kort tid før indvielsen af gågaderenoveringen i slutningen af august.

Horsens: Renoveringen af Torvet i Horsens er i fuld gang. Der lægges fliser på det store åbne areal i midten, og i den sydøstlige ende - skjult for offentligheden - arbejdes der med at klargøre fundamentet for vandkunsten Beringsøen.

Endnu er det hvide telt uden indhold. Beringsøen, der indtil december i fjor var placeret midt på Torvet, befinder sig lige nu på driftsgården på Endelavevej.

- Inde i teltet er vi i gang med at lave beklædningen til vandkunsten, og det skal helst ske i tørvejr, som vi jo ikke har så meget af for tiden. Det er en betonstøbning, der er sænket i niveau i forhold til, hvordan den så ud tidligere. Det er et et kar med vand i, som man kan passere igennem, fortæller Kristian Markvardt, projektleder hos Buus Anlægsgartner, der er entreprenør på renoveringen af Søndergade, Jessensgade og Torvet.

- Vi er i øjeblikket ved at rense dyserne på vandkunsten. Det ville jo være ærgerligt, hvis de ikke fungerer, når Torvet skal indvies til sommer, konstaterer projektlederen.

Annonce
- Vi er i øjeblikket ved at rense dyserne på vandkunsten. Det ville jo være ærgerligt, hvis de ikke fungerer, når Torvet skal indvies til sommer.

Kristian Markvardt, projektleder, Buus Anlægsgartner

Udfordret af det våde vejr

Beringsøen bliver stående på Endelavevej indtil sommer, og bliver først placeret på fundamentet umiddelbart inden den planlagte indvielse af gågaderenoveringen 28. og 29. august. Det sker for at undgå, at kunstværket bliver beskadiget i forbindelse med renoveringsarbejdet på Torvet.

Tidsplanen holder, men Buus Anlægsgartner er udfordrede af det våde vejr, konstaterer Kristian Markvardt.

- Vi har lidt problemer med de store regnmængder. Vi har oplevet, at grus, som var lagt på, var for vådt, så vi måtte starte forfra, men jeg forventer, at vi er færdige med størstedelen af det midsterste stykke på Torvet om cirka 14 dage. Herefter går vi i gang med resten af Torvet, siger han.

Der lægges lige nu fliser på den midterste del af Torvet. Forventningen er, at størstedelen af det midterste stykke er belagt med fliser om cirka 14 dage. Foto: Morten Pape
Der lægges lige nu fliser på den midterste del af Torvet. Forventningen er, at størstedelen af det midterste stykke er belagt med fliser om cirka 14 dage. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Alt aflyst til og med august: Horsens & Friends-direktør er overrasket

Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Konkursramte Dalle Valle om Bytorv Horsens-planer: Alt er uvist

Horsens

Kommunen gør klar til genåbning: - Opgaven bliver at skabe en tryg situation for alle

Erhverv

Benedikte lukkede butikken da krisen tog fat: Nu er kunderne vendt tilbage

Annonce