Annonce
Ikast-Brande

Fuldt hus: Intet elev-frafald på Midtjysk Efterskole

Forstander Bo Thorup og viceforstander Helle Nørregaard fra Midtjysk Efterskole kan glæde sig over, at der slet ikke var noget elev-frafald på skolen i 2019. Arkivfoto
Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm undgik helt at miste elever i 2019.
Annonce

Ejstrupholm: 145 elever trådte ind ad døren på Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm efter sommerferien i 2019, og de samme 145 elever drog på juleferie lige før jul.

- Vi har til dato ikke mistet én eneste elev, og det har vi faktisk aldrig prøvet før, så der må jo være noget, vi gør rigtigt, siger forstander Bo Thorup.

- Dette års elever har været usædvanlig omsorgsfulde og vist en stor vilje til at ville støtte kammerater, som har haft brug for det. Det vidner om et hold, hvor eleverne tager ansvar for hinanden og drager omsorg for dem, der har det svært på efterskolen, siger viceforstander Helle Nørregaard.

Blandt andet har der været en stabil deltagelse i the-caféen, hvor elever med overskud taler med kammerater med mindre overskud over en kop the. En pigegruppe har også indført jævnlige møder, hvor de snakker om de udfordringer, de hver især er stødt på.

- At det lykkedes at få samtlige 145 elever til at deltage i årets første elevfest, som holdes uden for skolens regi, er også en bevis på, at det her hold kan noget helt særligt, siger Helle Nørregaard.

Annonce

Værn mod frafald

Efterskolen har også udviklet sit værn mod frafald i takt med, at flere unge kæmper med mistrivsel af forskellig art.

- Vi har blandt andet indført 'Tid til ro' i skemaet, og vi har skærpet opmærksomheden på de unge. Desuden har vi styrket kommunikationen og samarbejdet med forældrene. Vi har lavet nogle af vores handlemønstre om og er begyndt at gribe ind tidligere, og så er vi blevet bedre til at vurdere, om vi selv kan klare det, eller om vi har brug for ekstern hjælp, siger viceforstander Helle Nørregaard.

Midtjysk Efterskole åbner i øvrigt dørene for Efterskolernes Aften den 8. januar fra klokken 18 til 21. Det er en aften, hvor der er mulighed for at se alle skolens linjer i fuld udfoldelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce