Annonce
Brædstrup

Fuldt hus i købmands-cafeen

Annonce
Træden - I løbet af meget kort tid blev Træden Forsamlingshus fyldt op, da der i fredags var arrangeret købmandscafé i forsamlingshuset. Café-arrangementet var endnu et led i bestræbelserne på at etablere en permanent købmands-café i Træden, og selv om der er et stykke vej endnu, før økonomien er helt på plads, så er der masser af folkelig opbakning til projektet. I løbet af tre timer fredag eftermiddag myldrede omkring 90 gæster ind i cafeen, og det tegner godt for fremtiden, mener arrangørerne.

Der kommer flere lignende café-arrangementer senere på foråret:

- Vi vil gerne vise, at vi vil det her, og at vi er godt på vej. Vi vil ikke bare passivt vente på, at finansieringen falder i hak, lød det fra Camma Leth, der er en af initiativtagerne til projektet. Hun stod for kagerne i fredags og havde oven i købet selv lagt ud for råvarerne.

Hannah Hedevang, der er formand for købmandscafé-foreningen, er ligesom de øvrige i gruppen optimistisk.

- Her i Tønning-Træden vil vi gerne på landkortet, og en købmands-café her i Træden er jo noget, som kan gavne turismen i området og dermed hele egnen. siger hun.
Hun peger på, at der kun er en kilometer til Den Genfundne Bro, der er blevet et gevaldigt populært udflugtsted, og de mange turister ved broen kunne måske også få lyst til at lægge vejen forbi Træden.

Det er planen at opføre en tilbygning til forsamlingshuset, og hertil søges der midler fra fonde. Når projektet er kommet i gang for alvor, skal købmandscafeen holde åbent alle hverdage om eftermiddagen, og de lokale kan hente deres onlinebestilte varer. Cirka 30 frivillige skal hjælpe med at passe butikken.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Annonce