Annonce
Odder

Fuld opbakning til Vitapark-projekt

I april 2018 blev Vitaparks samskabelsesprojekt Rumrejsen sendt i luften. Hen over foråret og forsommenren 2018 deltog 90 borgere, virksomheder og kommunalt ansatte i en eller flere af de seks workshops, med det formål at udvikle scenarier for, hvad de ubenyttede lokaler og rum i Vitapark skal bruges til. Arkivfoto
En rumrejse kom muligvis lidt ud af kurs, men ideen og projektet var der intet galt med, lyder konklusionen efter møde i Vitaparks lokaludvalg mandag aften.
Annonce

Odder: Det var helt efter bogen, at Vitapark sidste år satte gang i samskabelsesprojektet Rumrejsen. Prisen på projektet burde til gengæld have været forbi Vitapark Lokaludvalget. Og sådan vil det også være i fremtiden. Det er den helt overordnede konklusion, efter Rumrejsen mandag aften blev behandlet på et møde i Vitaparks bestyrelse, Vitapark Lokaludvalg.

- Vi fik i udvalget en orientering fra Vitaparks leder, og den har vi taget til efterretning, siger Lone Jakobi (S), der er formand for udvalget.

Orienteringen tager udgangspunkt i den tidslinje, der også er vedhæftet dagsordenen, hvoraf det fremgår, at beslutningen om selve samskabelsesprojektet blev sat i gang i forsommeren 2017, hvorefter der blev arbejdet videre med planlægningen.

"Beslutningen om rumrejsen blev truffet i det tidligere §17/4 udvalg, herunder indkøb af specialistkompetencer. Den beslutning bakker Lokaludvalget fortsat op om", står der i referatet fra mandagens møde.

Jeg tager afstand fra den personrettede debat, der har været på facebook. Den form for debat havde ingen plads på lokaludvalgets møde.

Lone Jakobi (S), fmd. Vitapark Lokaludvalg

Annonce

Ingen godkendte prisen

I januar 2018 besluttede kommunens direktion at bidrage med 150.000 kroner til projektet, som i sagsfremstillingen på det tidspunkt skønnedes at koste omkring 300.000 kroner.

Af et notat i sagen fremgår det, at direktionens behandling af sagen ikke omfattede godkendelse af projektøkonomien, men alene en beslutning om at bidrage økonomisk til projektet.

Sideløbende blev der godkendt tilbud fra forskellige samarbejdspartnere. På det tidspunkt var der ikke nogen egentlig bestyrelse for Vitapark, idet det nye Vitapark Lokaludvalg først konstituerede sig 16. maj 2018. Samtidig fik udvalget den første introduktion til Rumrejsen.

Økonomien forbundet med projektet har altså aldrig været forbi hverken den tidligere eller nuværende bestyrelse i Vitapark, da der i fem måneder ikke var nogen bestyrelse.

- Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, derfor besluttede vi også på mødet, at større projekter og investeringer fremadrettet altid skal forbi Vitapark Lokaludvalg, siger Lone Jakobi.

Annonce

Regler overholdt

Hun understreger samtidig, at der ikke er overtrådt nogle regler eller bevillingsmæssige retningslinjer. Som udgangspunkt er det Vitapark selv, der disponerer over sin økonomi.

I 2019 har Vitapark fået godt 400.000 kroner i driftstilskud. Næste år falder tilskuddet til cirka 300.000 kroner. Dertil kommer engangsbevillinger til anlæg.

- Samlet set overholder Vitapark jo budgettet og mere til i 2018, pointerer formanden.

Post-its, kuglepenne og meget mere

I forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for samskabelsesprojektet Rumrejsen i Vitapark har særligt ét punkt skabt debat - nemlig en post på næsten 74.000 kroner til materialer, som i første omgang eksemplificeres ved notesbøger, kuglepenne, post‐its, forskellige procesredskaber, store post‐its, sprittusser med mere.

I forbindelse med mødet mandag er der vedhæftet en mere detaljeret oversigt:
Service til forplejning 751 kroner.
Forplejning 1595 kroner.
Materialer/procesredskaber til brug ved fremlæggelse og Workshops 3370 kroner.
Bureauarbejde 29.250 kroner.
Keyhanger og plastlommer 3171 kroner.
Vandflasker med logo 2819 kroner.
Nøddemix 4875 kroner.
Rejseguide 1438 kroner.
Kuglepenne 1868 kroner.
Muleposer 10.160 kroner.
Astronaut outfit 1267 kroner.
Oversigt 844 kroner.
Fragt 875 kroner.
Papfigur 1690 kroner.
1500 postkort 1152 kroner.
600 plakater 1769 kroner.
300 plakater 3130 kroner.
100 notesbøger 3925 kroner.
I alt 73.949 kroner.

Annonce

Personrettet debat

Lone Jakobi glæder sig i øvrigt over, at orienteringen og hele mødet i Vitapark Lokaludvalg foregik i god tone, efter et par heftige ugers debat på Facebook og kritiske artikler her i avisen.

- Jeg tager afstand fra den personrettede debat på Facebook. Den form for debat havde heldigvis ingen plads på udvalgsmødet, siger Lone Jakobi og opfordrer samtidig folk til fortsat at bakke op om Vitapark.

- Det er vigtigt, at folk fortsat engagerer sig.

Også Vitapark Lokaludvalgs andet byrådsmedlem Hans Hammann (V) bakker op.

- Vitapark er et enestående projekt, og stedet kører i den helt rigtige retning, siger Hans Hammann.

- Og jeg vil godt understrege, at Stine Jylov (leder af Vitapark) har min fulde opbakning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce