Annonce
forside

Fuld mand med sokker i lommerne snuppet ved Rema 1000 midt om natten

Fyns Politi. Arkivfoto: Michael Bager

Horsens: En 42-årig mand fra Horsens har tilbragt det sidste af natten i detentionen i Vejle, efter at en patrulje natten til tirsdag kl. 4.49 fandt ham gående på den forkerte side af et stålhegn ved Rema 1000 på Chr. M. Østergaards Vej.

I hans lommer fandt politiet to par strømper, som han måske og måske ikke har stjålet fra butikken.

Politiet blev kaldt ud til adressen, da en nabo bemærkede manden kravle over hegnet ind til butikken.

Da patruljen nåede frem, befandt han sig stadig bag hegnet og blev anholdt, forklarer fung. vicepolitiinspektør Poul Steffensen, Sydøstjyllands Politi.

Det er uvist, hvor de fundne strømper kommer fra. Den 42-årige var selv så påvirket, at patruljen valgte at køre ham til detentionen, så han kunne sove branderten ud.

Han skal afhøres senere tirsdag, oplyser Poul Steffensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: En ambitiøs pakke tobak med ét stort skod

13.600 danskere dør hvert år som følge af rygning, og for første gang i 20 år er der en stigning i antallet af voksne danskere, der ryger. Det er særligt unge mellem 16 og 24 år, der er blevet faste rygere. Udviklingen er alarmerende, og det er positivt, regeringen tager udviklingen så alvorligt, at den nu har fremlagt en meget omfattende handlingsplan i 10 punkter. Regeringen fortjener ros for både at være ambitiøs og for at tænke i helheder. Det er ikke bare ét enkelt sted, der sættes ind, men en bred palet af initiativer, som skal vende udviklingen: Tobakken skal blandt andet gemmes væk i butikkerne, indpakningen skal være mere neutral, og der indføres rygeforbud på uddannelsesinstitutioner. På ét punkt er regeringens plan dog aldeles uambitiøs. Og det på trods af, at alle eksperter og alle undersøgelser igen og igen har slået fast, at prisen på tobak er den uden sammenligning mest udslagsgivende faktor, når det gælder rygning eller ej. Her vil regeringen hæve prisen på en pakke cigaretter med sølle fem kroner om året de næste to år, så prisen lander på 50 kroner i 2021. Det er på ingen måde den markante prisstigning, som sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke selv kalder det. Prisen skal langt højere op, hvis den skal få både unge og voksne til at ændre adfærd.

Annonce