Annonce
Horsens

Fuhlendorff og Hjerne-Madsen kommer til grundlovsdebat - men det bliver ikke på fredag

Brødrene Anders og Peter Lund Madsen skal styre slagets gang til Fængslets grundlovsdebat. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Fængslet holder igen i år grundlovsdebat, men det bliver et godt stykke efter grundlovsdag. Anders og Peter Lund Madsen skal være konferencierer.
Annonce

Horsens: Fredag skal rigets grundlov fejres, men det bliver ikke 5. juni, at Fængslet inviterer til grundlovsdebat.

En vis virus har sat en begrænsning på de store arrangementer, og derfor blev debatten udskudt. Datoen hedder i stedet 13. september, og Fængslet har som en lille optakt til den egentlige grundlovsdag løftet lidt af sløret for programmet til debatten, som kommer til at tage udgangspunkt i FN's verdensmål. Nærmere bestemt den tredje af slagsen under titlen: Sundheden under pres - hvem har ansvaret for vores helbred og trivsel?

- Temaet er kun blevet endnu mere relevant, efter coronakrisen har ramt os alle. Så vi ser frem til endnu en gang at kunne byde gæster fra hele landet indenfor til en dag med debat om sundhed og trivsel. Vores mål er, at gæsterne går herfra en oplevelse rigere og med ny indsigt, siger direktør Astrid Søes Poulsen.

Sidste år var Frederik Cilius - som karakteren Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm - blandt deltagerne i debatpanelet. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce

Folk savner kulturen

Konferencierer bliver de to brødre Anders og Peter Lund Madsen, og de skal holde styr på ordvekslingerne mellem debattører som Bente Klarlund, Anders Petersen, Anne Glad, Carla Mickelborg og Kjeld Møller Pedersen. Dagen sluttes med en halv times stand-up-comedy fra Christian Fuhlendorff.

Fængslet mærker for tiden, at danskerne hungrer efter kulturelle oplevelser, og derfor lægger de mange kræfter i igen at få fyldt kalenderen op efter måneders corona-lukning.

- Det er vigtigt for os at kunne bidrage med kulturelle og lærerige oplevelser, så snart det er muligt. Og som oplevelsesvirksomhed er det essentielt for os at kunne give positive oplevelser i en svær tid, siger Astrid Søes Poulsen.

Annonce

Klar på corona-restriktioner

Indtil videre vil Danmark være tilbage til normale tilstande i forhold til forsamlinger, når vi rammer september, men meget kan nå at ændre sig endnu, og derfor oplyser Fængslet også, at man "følger myndighedernes anvisninger nøje for at sikre et gennemført og ansvarligt arrangement."

Fængslet lover god afstand mellem gæsterne og nævner desuden, at de har en plan klar for eventuel opdeling af gæsterne, hvis det bliver nødvendigt.

- Gæster skal trygt kunne tage til arrangementer på Fængslet, derfor sørger vi hele tiden for at tilpasse vores events til de gældende retningslinjer, siger eventansvarlig Nana Renée Andersen.

Der er plads til 500 gæster, og billetterne er sat til salg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Annonce