Annonce
Horsens

Frustreret men forstående elev: Mega nederen, at det lige er vores år, det rammer

Fillippa Teglgaard begyndte på BGI Akademiet med drømmen om et år fuld af fællesskab og dans. Og det fik hun - men kun indtil coronavirussen kom. Det gør ondt at undvære skolen under krisen, og i den forgange uge blev det kun værre, da regeringen forlængede landets skolelukninger. Foto: Søren E. Alwan
Savnet af venner, fællesskab og skole nåede nye højder for Fillippa Teglgaard og hendes venner på BGI Akademiet i denne uge. Mette Frederiksen forlængede det store samfunds-standby, og nu er der intet håb for efterskoleelevernes forårsopvisninger.
Annonce

Horsens: Mega nederen!

Fillippa Teglgaard fra Horsens sætter ord på den situation, hun som efterskoleelev er havnet i, efter statsminister Mette Frederiksen i denne uge igen trykkede på den store "samfund på standby-knap" og blandt andet forlængede landets skolelukninger.

På samme måde som tusindvis af andre elever på de danske efterskoler betyder det, at den 15-årige horsensianer, som går på BGI Akademiet i Bjerre, misser en endnu større del af det fedeste skoleår, hun har haft.

- Jeg synes, det er trist og supersørgeligt og uretfærdigt. Man kan jo ikke rigtig blive sur på myndighederne, for de gør det for at beskytte os. Men det er mega nederen, at det lige er vores år, det rammer. Jeg vil bare gerne tilbage, siger Fillippa Teglgaard.

Hun går på BGI’s danselinje, og sammen med hundredvis af kammerater skulle hun i disse uger have rejst rundt for at give opvisninger.

Jeg vil bare gerne tilbage.

Fillippa Teglgaard, elev på BGI Akademiet

Annonce

Fællesskab på afstand

- Det kommer vi heller ikke til. Vi skulle have været over 20 steder, og det ærgrer mig vildt, for vi har trænet sygt meget og glædet os. Vi ved ikke om, opvisningerne bliver rykket til et senere tidspunkt, men lige nu kan de ikke gøre noget på skolen, fortæller Fillippa Teglgaard på en telefonforbindelse fra hjemmet i Horsens.

Her hænger hun ud med sin familie, passer sin skole og holder danse-formen ved lige via online-undervisning, som BGI Akademiet sørger for.

Af og til cykler hun ture med en god veninde . i to meters afstand fra hinanden, og på den måde holder hun den værste kedsomhed på afstand. Vennerne fra BGI, der kommer fra hele landet, mødes hun med via Facetime og snak i telefonen.

Det er rart at holde kontakten, men cyber-samværet er ikke en fuldgod erstatning for den fællesskabs-energi, hun mærker på skolen, og i det hele taget er det nærheden til andre, den 15-årige savner mest, forklarer hun.

Ikke mindst i hverdagen med de nye venner, hun drømte om at få, da hun begyndte på BGI i sommer.

Annonce

En skuffelse der tager skoletid

- Efterskolen har været megafed og over alle mine forventninger. Alle kom med en forestilling om, hvordan det ville være, men det har bare været endnu federe; det at få lov til at få en masse unikke oplevelser sammen med sine bedste venner, at rejse sammen og bo sammen. Det er fællesskabet, der gør efterskolen til det, den er, siger Fillippa Teglgaard om det liv, hun er tvunget til at undvære for tiden.

Savnet har ikke gjort det nemmere at sluge statsministerens seneste forlængelse af skolelukningerne.

Hun accepterer og forstår. Men:

- Det er altså nederen. Vi så frem til, at vi måske snart skulle se hinanden igen, og så blev situationen lige dårligere. Det er endnu en skuffelse, for det kommer til at tage en del fra mit efterskoleophold, og vi mister tid, vi kunne bruge sammen, siger hun.

Ugen der gik med coronavirus

Folkebladet har bedt tre personer se tilbage på den seneste uge med coronavirus.

Fælles for de tre er, at deres dagligdag professionelt, privat eller begge dele er blevet vendt op og ned af nedlukningen af Danmark.

I denne uge bliver der skuet baglæns af fotograf og virksomhedsindehaver Søren Beyer, efterskoleeleven Filippa Teglgaard og Jonna Andersen, brancheansvarlig i 3F Horsens og omegn.

Annonce

Glæder sig til gensynskram

Hvornår Fillippa Teglgaard får lov til at vende tilbage til skolen i Bjerre sammen med de øvrige cirka 500 elever, og om forårets mange opvisninger bliver vekslet til sommeropvisninger, er i pandemiens natur uvist.

Én ting er der dog ingen tvivl om: Når hun og vennerne flytter ind på deres værelser, og smittefaren er ovre, bliver der ikke holdt to meters afstand.

Der skal gensyns-krammes.

- Det er helt sikkert, siger efterskoleeleven.

Fillippa Teglgaard accepterer, at vi som nation er nødt til at kæmpe sammen mod coronavirus. Ikke desto mindre er det svært at kapere, at virussen får lov til at ødelægge en stor del af det skoleår, hun var i gang med. Foto: Søren E. Alwan
- Det bliver en lettelse, og det bliver mega rart at komme tilbage på mit værelse på skolen og se mine venner igen, siger Fillippa Teglgaard om den udsigt, hun trods alt har til at komme tilbage på BGI Akademiet, inden skoleåret slutter. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Folk på arbejde opfordres til at blive testet hver uge: Sådan gør nogle af Horsens' store virksomheder

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Hedensted For abonnenter

Forslag fra Billund om tog til Lindved sætter drømme i gang, men først skal motorvejen udvides

Horsens

Læser spørger ind til spærring af Sundvej: Her er planen for bybusserne

Annonce