Annonce
Odder

Frustrerede ildsjæle: Hærværk går ud over fællesskabet

Der er stadig tydelige spor efter en brand i en container i Gylling Skole skolegård. Branden nåede at sprede sig til aulaen. Foto: Anya Wissendorff
En ildebrand i en container er kulminationen på den hærværk, Gylling Skoles udeområder bliver udsat for, når unge hænger ud på legepladsen og i skolegården.

Gylling: Politiafspærring sørger for, at børnene holder sig væk, men man behøver faktisk ikke krydse det stribede bånd for at blive ramt at lugten af noget brændt. Og kigger man op, afslører et stort areal med sort sod og et hul i midten da også, at der har været brand.

Vi er i skolegården på Gylling Skole. Under halvtaget, hvor skolens affaldscontainere plejer at stå. Altså lige indtil for to uger siden, hvor nogen havde sat ild til papircontaineren. Formodentlig for at lave lidt bål, men ilden spredte sig ind under udhænget og ind i skolen aula.

- Så det var en noget røglugtende skole børnene kom til den mandag, siger Trine Lindeskov, der er medlem af Gylling Skolebørnehusråd og fællesbestyrelsen for landsbyordningerne.

Annonce


De penge skulle jo have været brugt på fede ting til børnene. I stedet bruges de nu på reparationer.

Trine Lindeskov, Gylling


Hun og Lars Kaysen, der er formand for skolekredsen, har sat avisen i stævne for at få et klart budskab ud.

- Vi har meldt det til politiet og involveret SSP. Og der er sat midlertidig overvågning op, for vi vil det her til livs, siger Trine Lindeskov.

Trine Lindeskov og Lars Kaysen er frustrerede over, at der skal bruges penge på at reparere skader efter hærværk i stedet for at have penge til at købe fede ting til legepladsen. Foto: Anya Wissendorff

- Det koster os penge at reparere skader, når ruder er smadret, eller som her, hvor der skal renses efter røgskader og sættes overvågning op. De penge skulle jo have været brugt på fede ting til børnene. I stedet bruges de nu på reparationer. Så det har altså konsekvenser, når nogen af dem, der bruger vores område, de ikke passer på det.

Brug og pas på

Ildebranden er det seneste og mest alvorlige eksempel på hærværk omkring skolen, børnehaven og sportspladsen - men bestemt ikke enkeltstående.

- Vi vil jo rigtig gerne have, at børn og unge bruger området uden for skoletiden, men de skal altså passe på det, siger Lars Kaysen og fortæller, hvordan den multibane, som en flok lokale frivillige har skaffet penge til, flere gange har været udsat for hærværk.

Der er sat videoovervågning op på Gylling Skole i håbet om, at de unge, der opholder sig på skolens område om aftenen og i weekenderne vil passe bedre på faciliteterne. Foto: Anya Wissendorff

På legepladserne både ved børnehaven og skolen bliver der smidt cigaretskodder og glasskår, som de små børn så kan få i hænderne eller putte i munden.

- Vi er i kontakt med SSP, der er parat til at gribe ind. Og bliver det opdaget, hvem der står bag, så bliver der taget kontakt til både forældre og børn, siger Trine Lindeskov.

De to forældre glæder sig over, at gode naboer opdagede branden, og at lokale hundeluftere i stigende grad går forbi skolens område på deres aftenture.

- Vi vil simpelthen det her til livs, siger Trine Lindeskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Enner Mark Fængsel skal have ny leder

Annonce