Annonce
Hedensted

Frustrerede efterskoleelever strejker: Giv os vores ungdom tilbage

Katrine Hjort Jensen (tv) savner samværet med sine efterskolevenner. Hun har sammen med flere end 3000 andre efterskoleelever valgt at strejke torsdag for at vise utilfredsheden med den ulige genåbning. Privatfoto
Efterskoleelever over hele landet har torsdag valgt at boykotte onlineundervisningen i protest mod den ulige genåbning.

Hedensted: - Det er helt fair, at der skal træffes beslutninger på grund af corona, og at ikke alle kan blive glade, men den her forstår vi simpelthen ikke.

Sådan siger 16-årige Katrine Hjort Jensen fra Hedensted om regeringens udmelding om, at efterskoler i Vestjylland, Nordjylland og Bornholm kan åbne, mens resten af landets efterskoler må vente mindst 14 dage endnu på at få eleverne tilbage.

Hun går selv på efterskole i Varde, som ligger på den forkerte side af genåbningsgrænsen, og hun må derfor fortsætte hjemmeskolingen. Torsdag har hun dog i lighed med de fleste af sine efterskolekammerater valgt at lade computeren være slukket.

De hjemsendte efterskoleelever har nemlig iværksat en strejke for at vise deres utilfredshed med den ulige genåbning.

- Det, vi gerne vil have ud af det, er, at vi som minimum får en ordentlig begrundelse for, hvorfor vi ikke må komme hjem på vores skoler. Det giver ingen mening, at butikker må holde åbent, og at udvalgte elever må komme på efterskole, mens andre ikke må, siger Katrine Hjort Jensen.

Annonce

Flere end 3000 unge er med

Strejken er blevet planlagt på Facebook, hvor efterskoleeleverne har deres egen gruppe. Torsdag morgen havde flere end 3000 unge givet tilsagn om at deltage.

- Vi har diskuteret en del, hvad vi skal gøre under strejken, for det er ikke så enkelt at mødes i virkeligheden. Vi vil heller ikke ligge under dynen, for så er det jo bare en fridag fra skole. Vi har aftalt, at vi skal vise vores utilfredshed på sociale medier, og selv har jeg skrevet et læserbrev, siger Katrine Hjort Jensen.

Annonce

Mundbind, forbud og tørre hænder

Hun understreger, at de unge også gerne vil være ansvarlige og gøre deres for, at samfundet kommer igennem coronakrisen, men tålmodigheden er ved at være opbrugt.

- Det er et stort indgreb i vores liv, for ungdomsårene får man ikke lige tilbage. Vi kan ikke bare tage dem senere. Jeg frygter, at når jeg bliver gammel, vil jeg se tilbage på mine teenageår og tænke på mundbind, tørre hænder, forbud og restriktioner. En tid med ensomhed og aflyste arrangementer, siger Katrine Hjort Jensen.

Foreløbig er strejken planlagt til torsdag, men det kan komme på tale at forlænge den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Billetkrav, indhegning og mange tusind færre gæster i år

Coronavirus

Danmark dropper AstraZeneca-vaccinen: Danmark får 650.000 ekstra Pfizer-vacciner i andet kvartal

Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Erhverv For abonnenter

God for 1,9 milliarder: Så meget tjente Michael Mortensen i 2020

Annonce