Annonce
Horsens

Frokostleverandør takler corona-krisen: Eksklusive madpakker erstatter buffet

Corona-situationen har gjort et markant indhug i Mads Valentin-Hjorts forretning, men cirka 500 får stadig leveret frokosten fra hans firma, Mad hos Mads. Foto: Søren E. Alwan
Mads Valentin-Hjorth har gjort en forretning ud af at levere frokostløsninger til lokale virksomheders kantiner. Nu er kantinerne lukket, og mange af virksomhedernes ansatte er sendt hjem. Men nogle er tilbage, og de kan stadig sikre sig frokosten fra Mad hos Mads - blot i en anden form end tidligere.

Horsens: 75 procent af kunderne mangler, og 20 ansatte er sendt hjem.

Det er virkeligheden for catering-virksomheden Mad hos Mads.

- Ud af de 46 kantiner, vi normalt leverer frokost til, er der kun 16, vi leverer til nu - og de er gået kraftigt ned i antallet af kuverter, fortæller indehaver Mads Falck Valentin-Hjorth.

Han stiftede Mad hos Mads i 2009, mens han også drev Sejlklubbens Restaurant, og siden 2013 har al fokus været på cateringvirksomheden, som med base på Lokesallé tilbyder frokostordninger og kantineløsninger til virksomheder, eller menuen til møder, konferencer og alle former for fester.

- Lige nu er alle fester aflyst eller flyttet, blandt andet masser af konfirmationer. Så den del er der lukket helt ned for, siger Mads Falck Valentin-Hjorth.

Han vurderer, at han på den konto mister omsætning her i foråret for cirka 1,6-1,7 millioner kroner om måneden.

Annonce
Frokost fra Mad hos Mads er tidligere leveret i store fade til virksomhedernes kantiner, men efter coronaens indtog i landet, har Mads Valentin-Hjorth nu sørget for potionsanrettede madpakker. Foto: Søren E. Alwan

500 madpakker

Når der til gengæld ikke er lukket helt ned for den daglige levering af frokoster, skyldes det, at Mads Valentin-Hjorth hurtigt formåede at tilpasse sit koncept til de udfordringer, kunderne står overfor som følge af corona-situationen.

- Nu portions-pakker vi maden. Der er ingen kantiner, der holder åbent som normalt, så vi finder på noget, der kan tåle at pakkes ned i madpakker, så ansatte kan sidde på arbejdspladserne og spise hver for sig, forklarer han.

Det er der dagligt cirka 500, der benytter sig af, fortæller Mads Valentin-Hjorth.

- Mængden er cirka en fjerdedel af vores normale frokostproduktion, men det gør, at jeg kan betale lønninger, og at jeg forhåbentlig kan holde skindet på næsen, siger han.

Mens en snes ansatte altså er sendt midlertidigt hjem, forhåbentlig med 75 procents løn-reduktion i henhold til regeringens hjælpepakke, siger Mads Valentin-Hjorth, er der en håndfuld tilbage.

Adgang forbudt

Det gælder to elever, en kok, en køkkenchef, en værtinde og Mads Valentin-Hjorth selv. Teamet sørger for, at der hver dag er frokost til cirka 500, der fortsat går på arbejde i en af områdets virksomheder.

Selvom kokken taler om madpakker, er der hverken leverpostej eller andre flade klemmer på menuen. Onsdag stod den på rejecocktail med håndpillede rejer, asparges og hjemmebagt flütes. I dag er der ditto fuldkornsboller, oksesteg og peberrod, og i morgen skal der laves frikadeller, kold kartoffelsalat og hjemmebagt rugbrød.

Det fortæller Mads Valenting-Hjorth, som er klar med fotodokumentation af flere af ugens retter. Han tager alle forholdsregler for at undgå unødig kontakt, og derfor er der ikke adgang for avisens journalist eller fotograf i køkkenet på Lokesallé.

- Ikke engang leverandørerne kommer ind. I må fotografere udenfor, når vi kommer hjem med bilerne efter udbringning, siger han.

Frokost fra Mad hos Mads er tidligere leveret i store fade til virksomhedernes kantiner, men efter coronaens indtog i landet, har Mads Valentin-Hjorth nu sørget for potionsanrettede madpakker. Foto: Søren E. Alwan

Ingen takeaway

Mens coronaen har lukket dørene i mange af byens restauranter, er takeaway blevet et lod for mange af restauratørerne.

Men den vogn er Mads Valentin-Hjorth ikke hoppet med på.

- Mine kolleger, der har været nødt til at lukke en restaurant, er meget hårdt ramt, så det er fint, at de nu kan slå sig op på takeway. Når det kan hænge sammen for os med frokostproduktion, holder vi os til det, og lader de andre om at sælge aftensmad som takeaway, siger han.

Corona-situationen har gjort et markant indhug i Mads Valentin-Hjorts forretning, men cirka 500 får stadig leveret frokosten fra hans firma, Mad hos Mads. Foto: Søren E. Alwan
Corona-situationen har gjort et markant indhug i Mads Valentin-Hjorts forretning, men cirka 500 får stadig leveret frokosten fra hans firma, Mad hos Mads. Foto: Søren E. Alwan
I køkkenet bliver der nu tilberedt 500 "madpakker". Det er noget mindre, end Mad hos Mads er vant til, men til gengæld er der mere pakkearbejde forbundet med at portionspakke retterne, fortæller Mads Valentin-Hjorth. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce