Annonce
Odder

Frivillige projekter i stampe: Kommunen lægger pengene ud

Har en forening fået tilsagn om støtte fra for eksempel en fond, behøver medlemmerne ikke mere selv punge ud, indtil pengene kommer. Fremover lægger Odder Kommune beløbet ud. Arkivfoto
Det skal være slut med at vente i månedsvis på penge fra fonde. Nu kommer byrådet de frivillige til undsætning.

Odder: Der var ingen slinger i valsen. Odder Kommune vil i fremtiden agere bank overfor foreninger, lokalråd og andre frivillige, der har søgt og fået tilsagn om støtte til et lokalt projekt fra en fond eller andet.

Problemet er nemlig, at sagsbehandlingstiden fra et projekt er godkendt til pengene udbetales, er meget lang. Så lang, at der er eksempler på private borgere, der selv har lagt penge ud for at sætte skub i et allerede godkendt projekt.

- Det er godt nok ærgerligt, at det er nødvendigt, fordi fondene har så lang sagsbehandlingstid, sagde Hans Hammann (V) under byrådsmødet mandag aften.

Når det er nødvendigt skyldes det, at heller ikke bankerne ønsker at give de aktive borgere en kassekredit eller lignende selvom det kan bevises, at pengene fra fonden eller LAG kommer til udbetaling.

- Det er et tydeligt eksempel på, at bankerne ikke er til for os, sagde John Rosenhøj (DF).

Byrådet vil vide mere

Til gengæld ville byrådet ikke støtte forvaltningens indstilling om, at mellemfinansiering på under en million kroner er en ren forvaltningssag.

- Vi vil ikke give forvaltningen den kompetence. Vi skal kunne følge med i det, der sker derude, sagde Lone Jakobi (S).

- Vi skal have en efterretningssag på førstkommende økonomi- og erhvervsudvalgsmøde og byrådsmøde, sagde John Rosenhøj.

Den ændring i indstillingen var der bred enighed om, og dermed blev det vedtaget, at kommunen fremover tilbyder rentefri mellemfinansiering til almennyttige og ikke-kommercielle projekter, som afholdes af lokalråd, klubber, foreninger med flere, og hvor der samtidig er givet tilsagn om tilskud fra fonde og andet.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce