Annonce
Odder

Frivillige på overarbejde: Retro-folk ved at finde til sig tilrette

Tre af de frivillige, som har lagt ufatteligt mange timer i Retroen Genbrug i de seneste uger. Fra venstre ses Søren Gjødvad, Thorkild Hansen og Dorte Samuelsen, som også sidder i Retroens styregruppe. Foto: Carina Mayner
Ihærdige frivillige havde mandag den første almindelige åbningsdag i de nye omgivelser på Rønhøjvej.

Odder: Efter tre uger med udsalg på alle hylder, flytning og stor åbningsfest i lørdags kunne de frivillige i genbrugsbutikken Retroen Genbrug mandag holde deres første helt almindelige åbningsdag.

Helt almindelig var den nu ikke, idet nogle af de 35-40 frivillige stadig havde travlt med at hente de sidste varer fra den tidligere adresse på Skovdalsvej.

Til gengæld kunne de glæde sig over at have fået betydeligt mere plads på Rønhøjvej 10, hvor genbrugsvarer i alle afskygninger nu har indtaget hallerne, og hvor rigtig mange varer allerede fylder godt. Takket være de frivillige hænder.

- Det har været nogle hårde uger. Men det har også været utroligt spændende at være med til at sætte sit præg på den nye forretning, fortæller Dorte Samuelsen, der ud over at være frivillig også sidder med i Retroen Genbrugs styregruppe.

Annonce

Nye åbningstider

Med flytningen af Retroen Genbrug til Rønhøjvej har man flyttet en smule på åbningstiderne. Det betyder, at der fremover er åben mandag og torsdag klokken 14.30-17.30 samt lørdag klokken 10-13.

Ejer bygningen

Mens Retroen Genbrug hidtil har boet til leje, først på Rosteenseje og siden på Skovdalsvej, har organisationen bag butikken, KFUM's Sociale Arbejde, købt de nye lokaler på Rønhøjvej.

Formentlig i forventning om, at her skal man blive boede meget længe, er der blevet lavet en del ved bygningerne, som rummer hele 1600 kvadratmeter. For eksempel er der blevet etableret nye automatiske porte, så biler kan komme ind i varmen, før man tømmer dem for doneret genbrug.

Den officielle indvielse af butikken foregik lørdag, og skal man dømme efter antallet af gæster den dag, skal både stamkunder og nye genbrugshajer nok finde vej til den nye adresse. Lørdag lagde nemlig 200-250 kunder vejen forbi - og ikke kun for at ønske tillykke og få kop en gratis kaffe.

- Nej, vi fik skam solgt for for hele 16.500 kroner mod 5000-6000 kroner på en almindelig lørdag. Så vi er superglade, siger Dorte Samuelsen.

Endnu er der ikke pismærker på alle genbrugsvarene. Derfor var en af mandagens kunder, Jan Damgaard, ikke sen til at forhandle priser med Sigrid Jacobsen, som har været frivillig i samtlige de 14 år, Retroen Genbrug har eksisteret. Foto: Carina Mayner
Den blå afdeling. Selv om de frivillige stadig mangler at pakke kasser ud, fornemmer man allerede den meget ekstra plads i de nye haller. Foto: Carina Mayner
I afdelingen for gammel teknik finder man ting så gammeldags som skrivemaskiner og en projektor. Foto: Carina Mayner
En af mandagens kunder måtte lige gennemgå de mange vinylplader, før hun kunne komme videre rundt for kigge de nye omgivelser an. Foto: Carina Mayner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce