Annonce
Brædstrup

Frivillige kræfter vil skabe aktivitetssti: Vi håber, det kan samle vores område

En stigruppe under Tønning-Træden Lokalråd var i 2018 med til at genskabe den gamle kirkesti i Træden. Denne gang er lokalrådet gået sammen med friskolen, idrætsforeningen og forsamlingshuset for at etablere en aktivitetssti, som med tiden skal forbinde de fire landsbyer i området. Arkivfoto: Morten Pape
Frivillige kræfter fra Tønning-Træden Friskole, lokalrådet, idrætsforeningen og forsamlingshuset i Træden er gået sammen om at skabe en aktivitetssti med legepladser og parkour.

Tønning-Træden: Corona-nedlukningerne har fået folk til at søge ud i naturen, men når man har bevæget sig derud, må der også gerne være nogle aktiviteter, som man kan tage sig til.

Derfor er frivillige kræfter fra Tønning-Træden Friskole, lokalrådet, idrætsforeningen og Træden Forsamlingshus nu gået sammen om at skabe en aktivitetssti, som i første omgang skal gå fra forsamlingshuset til friskolen.

Undervejs er det meningen, at der skal være nogle såkaldte hotspots, hvor vandrere kan gøre hold og dyrke forskellige aktiviteter.

- Tingene er ikke helt på plads endnu, men tanken er, at vi gerne vil sammenkæde de fire landsbyer, vi er herude. Vi har set med corona, at vi ikke lige kan mødes, men så kunne vi godt bruge, at der var en anden sammenbinding, og her tænkte vi, at en aktivitetssti kunne være en god mulighed til at mødes uforpligtende udenfor, siger Anne Robenhagen Ravnshøj fra Tønning-Træden Lokalråd.

Annonce

Tre hotspots

Umiddelbart er det meningen, at der skal være tre små hotspots med aktiviteter langs ruten, som fortrinsvis skal gå langs de eksisterende stier. Det største hotspot bliver friskolen, hvor legepladsen skal udbygges, og der skal etableres parkour. Derudover er det planen at forny legepladsen ved Træden Forsamlingshus.

- Vi tænker, at projektet skal være med til at synliggøre nogle af de gode vandreruter, der er i området. Samtidig inddrager vi nogle aktivitetselementer på ruterne, sådan at der også er noget aktivitet og leg til f.eks. børnefamilien, siger Martin Bissenbakker, der er formand for Tønning-Træden Friskole.

Annonce

I gang til efteråret


Vi håber, at stien kan give nogle mødesteder, hvor vi kan mødes på tværs af landsbyerne, men også at det kan trække nogle folk udefra.

Anne Robenhagen Ravnshøj, Tønning-Træden Lokalråd


De frivillige bag aktivitetsstien er i øjeblikket i gang med projektbeskrivelse og med at lægge budgetter, og herefter er det meningen, at stigruppen vil ud og søge fondsmidler. I første omgang prøver gruppen at skaffe en mio. kr. til at købe legeredskaber og parkour-redskaber.

- Nu er det svært at forudse, hvordan fondssøgningen vil gå, men umiddelbart er det vores håb, at vi kan få sat de første legeredskaber op til efteråret. Vi har prioriteret projekterne, så vi ikke ender med tre steder, som ikke bliver helt færdige. Det gode ved dette projekt er også, at det kan udvikle sig over tid, og man kan tænke andre elementer ind hen ad vejen, siger Martin Bissenbakker.

Naturen er smuk ved Tønning og Træden, og det er der flere, der gerne må få øjnene op for, mener gruppen bag aktivitetsstien. Her ses Tyrebakken ved Træden, der er en del af turen på den genfundne kirkesti, som blev indviet i 2018 med hjælp fra Horsens Kommune. Arkivfoto: Morten Pape

I første omgang bliver aktivitetstien centreret omkring Tønning og Træden, men håbet er, at stien med tiden kan bredes længere ud, så den også når til landsbyerne Troelsstrup og Gammelstrup.

- Vi mangler nogle stier at gå på. Nu hører vi også meget om, at folk stimler sig sammen ved den Genfundne Bro. Med denne her sti vil vi kunne trække folk andre steder ud i området, så de kan se, hvor flot natur der er herude. Men det skal vi selvfølgelig have snakket med nogle lodsejere om, siger Anne Robenhagen Ravnshøj.

Annonce

Borgermøde på vej

For tre år siden åbnede den genfundne kirkesti i Træden, og den er blevet velbesøgt igennem årerne.

- Den er blevet meget populær, men det er mest de lokale, der bruger den, siger Anne Robenhagen Ravnshøj.

Hun håber, at den nye stigruppe snart kan indkalde til et borgermøde, hvor den vil fremlægge planerne og få gode ideer fra folk. Det lægger de nuværende corona-restriktioner imidlertid en begrænsning for i øjeblikket.

- Vi håber, at stien kan give nogle mødesteder, hvor vi kan mødes på tværs af landsbyerne, men også at det kan trække nogle folk udefra, siger Anne Robenhagen Ravnshøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Bor du i et område med høj eller lav smitte: Find dit sogn på kortet

Annonce