Annonce
Brædstrup

Frivillige helte dukkede op: Lukningstruet svømmeklub reddet i sidste øjeblik

Næstformand i Brædstrup Svømmeklub, Dorthe Horn Christensen (t.v.) og kasserer Sveta Broch var meget bekymrede for, om svømmeklubben kunne fortsætte. Men det lykkedes. Foto: Mads Dalegaard
Brædstrup Svømmeklub overlever og fik dannet en bestyrelse. Men man mangler stadig trænere.

Brædstrup: Det var på et hængende hår, men Brædstrup Svømmeklub overlever i denne omgang. Foreningen fik i sidste øjeblik dannet en fuldtallig bestyrelse, så man nu er syv i bestyrelsen plus to suppleanter, sådan som vedtægterne siger, at der skal være.

Svømmeklubben holdt generalforsamling onsdag 24. november i Brædstrup Hallen, og her var der i alt samlet 10 personer - fem fra den nuværende bestyrelse og fem "nye", der ikke sad i bestyrelsen i forvejen.

Og ud af denne lille flok fik man sammensat en fuldtallig bestyrelse:

Annonce

- Foreningen overlever! Vi fik tre nye med - to bestyrelsesmedlemmer og en suppleant - så vi fik fornyede kræfter og kan fortsætte. Kæmpestor ros til de nye, der dukkede op - vi er så taknemmelige, siger Dorthe Horn Christensen, der er næstformand i bestyrelsen.

Charlotte Geisler Grotkjær fortsætter som formand, og Sveta Broch fortsætter som kasserer.

Mangler trænere

Svømmeklubbens problemer er dog ikke løst, selv om man nu har bestyrelsen på plads.

Et af de helt store problemer er manglen på frivillige svømmetrænere.

- Vi skal have de frivillige i spil på en helt anden måde. Og vi skal have flere trænere. Vi har alt for mange børn på venteliste. Lige nu er der 34 på venteliste, og det er især de små ny, der må vente. Det svarer til to-tre hold. Vi har faktisk lejet tider i hallen til de hold og betaler for det, men vi kan ikke oprette flere hold, fordi vi mangler trænere, siger Dorthe Horn Christensen.

Brædstrup Svømmeklub har base i Brædstrup Svømmehal, men klubben er en selvstændig forening, der drives af frivillige. Foto: Mads Dalegaard

Trænermanglen er et tilbagevendende problem, men svømmeklubben vil prøve at gøre det mere tydeligt, at frivillige trænere bliver belønnet for deres indsats: De får skattefri godtgørelser, de kommer på kurser, og deres børn kan svømme gratis, forklarer Dorthe Horn Christensen.

Spørgsmålet er, om de frivillige foreninger eksisterer om 10 eller 20 år.

Dorthe Horn Christensen

Brædstrup Svømmeklub har i skrivende stund 436 aktive medlemmer, og dertil kommer omkring 150 passive medlemmer, så teoretisk set burde der være gode muligheder for at finde frivillige trænere. Men virkeligheden er en anden.

- Det har vist sig, at en hel del forældre tror, at svømmeklubben hører ind under svømmehallen og er et offentligt tilbud, så man ikke selv behøver at være aktiv. Men Brædstrup Svømmeklub er altså en forening, der drives af frivillige ligesom andre idrætsforeninger, understreger klubbens næstformand.

Annonce

Svære tider for foreninger

På længere sigt er Dorthe Horn Christensen stadig bekymret for fremtidsudsigterne:

- Nogle gange hører man folk sige: "Hvis klubben i Brædstrup lukker, tager vi bare til Them Svømmehal". Det er jo en trist holdning. Brædstrup er jo ikke en by i afvikling - det er en by i fremgang, så det burde svømmeklubben også være. Men det er svære tider for foreningslivet, sådan som vi kender det. Folk er blevet vant til, at man kan købe sig til tilbud, og det er ikke let at engagere forældrene. Så spørgsmålet er, om de frivillige foreninger eksisterer om 10 eller 20 år, siger hun.

Brædstrup Svømmeklub har eksisteret i over 50 år, og antallet af medlemmer har været stigende, og økonomien er god. Men problemet ligger i at få fundet frivillige nok til at drive klubben.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Michael Mortensen fordobler indtjeningen i en vifte af 25 selskaber: - Vi går efter synergier

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce