Annonce
Horsens

Frivillige er med til at skabe rammer for en god sommerferie

Dansk Folkehjælps Horsens-afdeling har i mange år inviteret 15 enlige forældre med begrænset økonomi og deres børn på sommerferie. Også i år hvor fire frivillige er med til at skabe de gode rammer for ugen. Privatfoto
15 enlige forældre og deres 34 børn fra Horsens Kommune boltrer sig i denne uge i Blokhus, hvor de er inviteret på ferieophold af Dansk Folkehjælp i Horsens.
Annonce

Horsens/Blokhus: Lyden af glade hvin lyder i baggrunden af telefonsamtalen.

Hvinene kommer fra lokale børn, som deltager i Dansk Folkehjælps sommerlejr - et tilbud til enlige forældre med børn, som ellers ikke ville have haft mulighed for at rykke sommerferien uden for den hjemlige matrikel, fordi de mangler det økonomiske overskud.

Fire frivillige er med på sommerferien. To af dem er Jette Nørholt Thomsen og Jens Sørensen, som i adskillige år har brugt noget af deres sommerferie på at være med til at sikre, at børn og forældre vender hjem tanket op med gode oplevelser, fællesskab og noget rart at fortælle om.


Det er pragtfuldt. Vi er sammen med glade børn og forældre. Vi bekymrer os stort set kun om vejret

Jens Sørensen


- Det er pragtfuldt. Vi er sammen med glade børn og forældre. Vi bekymrer os stort set kun om vejret, siger Jens Sørensen.

Og så oplever de en stor taknemmelighed fra flokken på 15 voksne og 34 børn i alderen tre måneder til 17 år.

Annonce

Noget at fortælle

Opholdet i ferielandet bød onsdag på en tur til Fårup Sommerland.

- Det har vi valgt at bruge mange af pengene på, siger Jette Nørholt Thomsen.

- Det betyder alt sammen, at børnene har noget at fortælle om, når de vender tilbage på skolen, supplerer Jens Sørensen.

Jens Sørensen og Jette Nørholt Thomsen har gennem mange år brugt en del af deres sommerferie på at sikre enlige forældre en god sommerferie med deres børn via den lokale afdeling af Dansk Folkehjælp. Også i år. Privatfoto

De oplever, at børn og familier er sammen på kryds og tværs.

- Det er pragtfuldt at opleve forældre, som ikke har overskud, når vi kommer, få overskud i løbet af ferien, siger Jens Sørensen.

Går det helt efter ånden i lejren, så kan både børn og forældre danne netværk på tværs. Netværk, som også holder, når de vender tilbage til Horsens.

- Vi arrangerer en fællesspisning, efter vi er kommet hjem, fortæller Jette Nørholt Thomsen, som også beretter om hyggelige knus og hej, når hun efterfølgende har mødt børn og voksne hjemme i Horsens.

Annonce

Samfundssind og glæde

Og hvorfor ofrer hun for 10. år gang feriedage på at tage med?

- Det handler om samfundssind. Det handler om glæden ved at opleve børnenes glæde og succes og mærke, hvordan der dannes relationer. Og at der er plads til alle.

Trods glæden og begejstringen for at være med, oplever de to frivillige det ikke som ferie.

- Det er arbejde at tage på ferie, lyder det muntert.

- Vi har ikke fri, der er rigtig meget koordinering, og så træder vi til, hvis der er nogle, der skal have hjælp - om det er en tur på skadestuen eller andet. Men det er mega fedt at være med, siger de to, som i hverdagen arbejder som henholdsvis sygeplejerske på Regionshospitalet i Horsens og faglig sekretær i Socialpædagogernes Landsforening.

Annonce

Alle er godkendte

Forældrene er alle på overførselsindkomst, kontanthjælp eller i et ressourceforløb, fortæller formanden for Dansk Folkehjælp i Horsens, Svend Aage Hansen, som hvert år er med til at sende 15 lokale familier på sommerferie, som ellers ikke har råd til ferie med børnene.

Alle familier er godkendte af kommunen.

Ferieopholdene er finansieret af midler fra Arbejdsmarkedets Feriefond, lokale sponsorer og paragraf 18-midler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Skoleleder: Der er brug for bedre corona-kommunikation til tosprogede familier

Annonce