Annonce
Brædstrup

Frivillige bypedeller er klar til at rykke ud: Det er vigtigt at holde byen smuk

De nye bypedeller i Nim er rykket ud med græsslåmaskiner og græstrimmer. De har fået som opgave at holde området omkring den nye købmandsbutik og byens indfaldsveje pæne. Foto: Morten Pape
Nim har fået sit eget korps af bypedeller, som fremover vil stå for at passe byens indfaldsveje og området omkring den nye købmandsbutik. Det skal gøre Nim lidt smukkere.
Annonce

Nim: De har alle passeret de 60 år og et par af dem også 70, men selvom dåbsattesten ikke er ny længere, så fejler viljen til at gøre en forskel ikke noget.

Fra denne uge kører Nims nye bypedeller ud for første gang. Holdet består af styrmand Leif Sørensen, Leif Knudsen, Henning Sørensen, Per Bay og Henning Hansen, og de vil hen over sommeren sørge for, at græsset bliver klippet og ukrudt holdt nede rundt om i Nim by.

- Vi kører på skift, og så slår vi græsset omkring vores nye købmandsbutik og samtlige indfaldsveje og stien bag om byen. Der kan være, at der kommer mere på hen ad vejen, men det er aftalen med fællesrådet i første omgang, siger Leif Sørensen.

Annonce

God ordning

Ordningen med bypedeller i kommunens landsbyer blev sat i værk i Hovedgård sidste år, og efter ønske fra Nim Fællesråd er der nu også blevet etableret et korps af bypedeller i Nim. De frivillige bypedeller skal være med til at gøre byen lidt pænere, end det har været tilfældet med den hidtidige kommunale indsats.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi kan være med til at holde byen smuk. Det vil gøre Nim lidt mere attraktiv at se på, og man har set i mange andre småbyer, hvor galt det kan gå, hvis man ikke holder tingene. Ordningen kunne derfor være god for mange andre småbyer, siger Leif Sørensen.

Leif Sørensen (t.v), Henning Sørensen og Leif Knudsen er tre af Nims fem nye bypedeller. De har fået plads ved købmandsbutikken, hvor de har en aflåst container til alt deres udstyr. Derudover har de fået lov til at benytte købmandens personalerum, hvis de har brug for et hvil og lidt at drikke. Foto: Morten Pape

- Vi kan jo ikke forvente, at kommunen kan løse alle vores problemer, når økonomien er presset. Så derfor synes jeg, at en bypedel-ordning kan være god for mange byer, lyder det fra Leif Knudsen.

Annonce

Holder byen pæn

De  nye bypedeller har fået en aflåst container, som står i den nedlagte hundeskov ved købmandsbutikken. Den indeholder alt det grej, der skal til for at holde byens grønne arealer. Selvom de nye bypedeller nu skal bruge en del af deres tid på at klippe græs, er det ikke noget, der rører de fem friske herre.

- Det gør vi gerne som gode samfundsborgere. Det er jo også blevet moderne at vise samfundssind. Vi vil gerne være med til at hjælpe byen og ikke mindst, at der er pænt omkring den nye købmandsbutik. Det er vigtigt, så folk vil bruge den, siger Henning Sørensen.

De nye bypedeller har allerede modtaget mange ønsker om, hvor de skal køre og klippe græs, men ordningen er begrænset til få udvalgte steder i byen.

- Der er mange, der har ønsker, men vi kører ikke rundt i hele byen. Så ville vi snart få meget at se til. Det er heller ikke sådan, at vi er et bypoliti, der beder folk om at rydde op og holde det pænt foran deres huse. Det må folk selv klare. Vi er blot en flok gamle gutter, der holder de fælles græsarealer, så der ser lidt pænt ud, siger Leif Sørensen.

Annonce

Plads til flere

Nims nye bypedeller vil køre på skift enten torsdage eller fredage, så byen står helt pæn til weekender, og der er altid mulighed for at blive en del af holdet.

- Vi er fem bypedeller nu, så vi er egentlig godt kørende allerede fra start. Vi kan imidlertid altid bruge flere. Så hvis der sidder nogle derhjemme, der trænger til at komme lidt ud i den friske luft, er man velkommen til at henvende sig, siger Leif Sørensen.

Horsens Kommune har stillet udstyr til rådighed, så bypedel Leif Knudsen og andre kan holde byen pæn. Byens nye bypedeller har lavet en vagtplan, så de skal ud og klippe græs cirka en gang i måneden. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce