Annonce
Horsens

Fritid i naturen: Horsens får fiskeskole for børn og unge

Fiskeskoler, som findes i Odense, Kolding, Vejle og nu også Horsens, drives af de lokale sportsfiskerforeninger og har til formål at skabe muligheder for integration, fiskerum og relationer med naturen som bagtæppe. Privatfoto
Børn og unge mellem 10 og 25 år kan gratis deltage i en ny fiskeskole, som er startet i Horsens.

Horsens: Børn og unge i Horsens kan nu lære at fiske. Det er Horsens og Omegns Sportsfiskerforening (HOS), der i samarbejde med den boligsociale organisation Bo Trivsel har oprettet en fiskeskole. Den begyndte i juni, men der er stadig åbent for nye deltagere.

"Fiskeskoler for unge" er et koncept udviklet og støttet af Friluftsrådet, Danmarks Sportsfiskerforbund, LAG Lokale Aktionsgrupper og Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne. Fiskeskolerne drives af de lokale sportsfiskerforeninger og har til formål at skabe muligheder for integration, fiskerum og relationer med naturen som bagtæppe.

Annonce

Gratis at deltage

- Som sportsfiskerforening håber vi at kunne videregive vores egen glæde ved sportsfiskeriet til børn og unge generelt, men også specielt til nogle, som ikke har let ved at finde frem til mulighederne. Vi vil gerne vise, at sammenholdet blandt sportsfiskere er et tilbud til alle, der gerne vil dyrke interessen, fortæller Jan Karnøe, næstformand for HOS, i en pressemeddelelse.

Eleverne har ingen udgifter til deltagelse i 2019. Fiskeskolen dækker alle udgifter til medlemskab, fisketilladelser, fortæring, transport og grej. Når eleverne er igennem Fiskeskolen, har de grej til fortsat at fiske, og HOS håber, at de vil fortsætte i foreningen bagefter.

Døren står åben for alle 10-25-årige. Der er op til 15 pladser. Skriv til jankarnoe@gmail.com, hvis du eller et barn er interesseret.

Der er også fiskeskoler i Odense, Kolding og Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Jacob Bank forfølger sin OL-chance

Leder For abonnenter

Leder: Frihedsrettigheder har en pris

Den personlige frihed er ukrænkelig. Det siger Grundloven, og det er et ualmindeligt godt princip, som hele vores samfund bygger på. Som fri presse er vi de første til at forfægte ytringsfriheden, som er en anden af de helt grundlæggende frihedsrettigheder i Danmark. Men frihed kan også have en pris. Det så vi i denne uge, da Retten i Horsens varetægtsfængslede en mand, der er ramt af demens. Han er sigtet for over 40 forhold: røveri, vold, trusler, hærværk, tyverier m.m., alle begået på Endelave og alle i perioden mellem juli og nu. Sagen er dybt ulykkelig for alle involverede, og et meget stort spørgsmål tårner sig op, efter manden er blevet varetægtsfængslet: Hvordan kan det komme dertil, at det er retten, der skal løse et problem, der i bund og grund handler om sygdom? Svaret er, at det kan det, når en mand har besluttet sig for, at han ikke vil flytte fra sit hjem. At han har den ret, har de fleste utrolig meget sympati for. Alligevel nager tvivlen, når en beslutning som i dette tilfælde har vidtrækkende konsekvenser for ham selv, de pårørende, naboer, hjemmeplejen, politiet, retssystemet og mennesker, han træffer på sin vej. Vi har lovgivning, som i ganske særlige tilfælde og under ganske særlige omstændigheder tillader, at mennesker bliver tvangsindlagt til psykiatrisk behandling. Og vi har lovgivning, som i ganske særlige tilfælde og under ganske særlige omstændigheder tillader, at mennesker bliver tvangsflyttet fra deres hjem til en institution. Der er gode grunde til, at reglerne kun åbner en smal sprække for handling, for det er altid farligt at gradbøje frihed. Også selv om en enkelt sag, hvor rigtig mange parter har gjort en stor indsats for at hjælp en syg mand, ender i et offentligt grundlovsforhør. Den udgang er ubehagelig, men nødvendig for at værne om frihedsrettighederne. For mig personligt betyder sagen, at jeg vil undersøge, hvordan jeg kan lave en fremtidsfuldmagt, som giver mine pårørende den bedst opnåelige mulighed for at træffe beslutninger på mine vegne, hvis jeg skulle blive ramt af demens. For det kan ske for os alle.

Annonce