Annonce
Brædstrup

Friskole vækster: Ny skoleleder ønsker flere børn i klasserne

Den nye skoleleder på Bakkelandets Friskole, Johnny Beier Hessellund, glæder sig over fin udvikling på skolen. Friskolen har fra næste skoleår også nye tiltag klar, som skal gøre skolen endnu bedre. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Når næste skoleår starter efter sommerferien, vil der være rekordmange børn på Bakkelandets Frikole. Friskolens nye leder ønsker dog endnu flere børn i klasserne.

Nimdrup: Der er masser af liv både i klasselokalerne og på legepladsen på Bakkelandets Friskole, og fra næste skoleår får eleverne endnu flere kammerater at lege med. Der er således tilmeldt cirka 115 elever til Bakkelandets Friskole efter sommerferien, hvilket er ny rekord på skolen.

Det er naturligvis noget, som glæder friskolens nye leder.

- Vi er i en pæn udvikling, og i øjeblikket ligger vi over vores budgettal for næste skoleår. Det er vi naturligvis rigtig glade for, men vi vil gerne ruste skolen yderligere og komme op på 18 elever i hver klasse. Det er både for at sikre økonomien, men også for at kunne tilbyde en god skole, siger Johnny Beier Hessellund.

Annonce

Vi er i en pæn udvikling, og i øjeblikket ligger vi over vores budgettal for næste skoleår.

Johnny Beier Hessellund, skoleleder Bakkelandets Friskole

Ture til udlandet

Bakkelandets Friskole kan til næste skoleår præsentere et par nye tiltag for skolens elever. Der indføres således nye fokusområder i indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen, hvilket skal være med til at ruste eleverne både til en ungdomsuddannelse, men også på verden generelt.

- Indskolingen skal have fokus på det nære, mens mellemtrinnet får fokus på innovation og entreprenørskab, og udskolingen får fokus på det at være verdens borger og omverden-forståelse. I udskolingen skal eleverne derfor ud og rejse. Her skal 7. klasse til Berlin, 8. klasse skal på udveksling, mens 9. klasse skal til Ghana, når den tid kommer, siger Johnny Beier Hessellund.

Lidt a la efterskole

Skolelederen tror, at de nye tiltag vil være en fordel for eleverne på flere måder.

- Her har man først fokus på, hvem man selv er, og hvor man kommer fra i indskolen. Fokus på at opdage og udvikle ting i mellemtrinnet og så se ud af som verdens borgere i udskolingen med økonomi, miljø og demokratiske styreformer. Det mener vi, vil ruste eleverne til verden i dag. Vi håber også, at tiltaget kan være med til at fastholde de ældste elever. Det bliver lidt mere efterskoleagtigt, hvor der også kommer nogle profilfag ind over, siger Johnny Beier Hessellund.

Mere læsning

Ud over de nye fokusområder, som ikke vil lægge som faste fag eller temaer, men som et fast fokus igennem skoleåret, sættes der også ind omkring læsning.

- Vi ved fra forskningen, at de dygtige læsere lykkes bedre i livet - både når det kommer til indkomst, og hvad de opnår. Derfor indfører vi fra næste skoleår en halv times læsning hver dag, siger Johnny Beier Hessellund.

Næste skoleår byder også på et gensyn for de nuværende elever. Bakkelandets Friskoles tidligere skoleleder, Jens Erik Skals, vender nemlig tilbage til skolen, denne gang som almindelig lærer.

- Det vil helt sikkert blive et glædeligt gensyn for mange, så det glæder vi os til, Johnny Beier Hessellund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted

Rotteplaget værtshus åbner igen

Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at klare fusion: 38 medarbejdere havde vidt forskellige måder at gøre tingene på

Annonce