Annonce
Hedensted

Friskole indvier legeplads til en million kroner: Den er bygget på fællesskab

Bøgballe Friskole indvier ny legeplads til stor glæde for skolens godt 250 elever. Foto: Michael Svenningsen

En længe ventet ny legeplads på Bøgballe Friskole blev fredag formiddag indviet til stor glæde for skolens elever. Men legepladsen er ikke kun for dem. Den er nemlig bygget med et fokus på fællesskab, og derfor er den åben for alle.

Bøgballe: Der er fællessang i gymnastiksalen på Bøgballe Friskole fredag formiddag. Skolens godt 250 elever, lærere og en mindre skare af forældre og inviterede gæster synger "Lad dem lege i livstræets krone", og det er der en helt særlig grund til. Friskolen indvier nemlig deres helt nye legeplads.

- Leg giver glæde i livet, og det gør det nemmere at lære, siger skoleleder Bent Vestergaard i sin tale, hvor det største jubelbrøl kommer, da han nævner, at indvielsen også er en fest med pølser og sodavand.

Derefter klippes snoren, og børnene spæner ud gennem døren og ud på den nye legeplads, der har kostet over en million kroner.

Ny legeplads for en million kroner

Prisen for den nye legeplads på Bøgballe Friskole lander på lidt mere end en million kroner, fortæller skoleleder Bent Vestergaard. Det præcise beløb har han ikke, da der stadig mangler at blive lavet nogle småting på legepladsen. Det sikkerhedsmæssige er der dog styr på, så børnene trygt kan brænde deres krudt af.Pengene betaler skolen hovedsageligt selv, men der er også givet følgende i støtte:


  • Lokale og Anlægsfonden: 200.000 kroner
  • Sydbank Fonden: 43.000 kroner
  • Jubilæumsfonden Bøgehaven: 20.000 kroner
  • Middelfart Sparekasse: 5000 kroner

Desuden har børnehaven samlet 30.000 kroner ind til projektet.

Legepladsen er ikke kun for skolens elever - alle må benytte den. Foto: Michael Svenningsen

Legeplads til alle

Pengene kommer hovedsageligt fra skolen selv, men der er også flere fonde, der har doneret til projektet. Sydbank Fonden har givet 43.000 kroner, og derfor var den lokale filialchef fra Hedensted, Jens Peter Høllsberg Jensen, også med til indvielsen.

- Vores fond har lagt stor vægt på, at det er et projekt, som kommer mange til glæde. Det er åbent, så alle fra området kan komme og bruge legepladsen, og det passer godt i vores ramme om, at det skal være til gavn for fællesskabet og ikke mindst børnene, siger han.

Netop fællesskabet er en vigtig del af legepladsen. Den er nemlig ikke kun forbeholdt skolens elever.

- Alle kan bruge den, og der bor mange børnefamilier her i området, så vi håber, at de vil bruge den som samlingspunkt, siger skoleleder Bent Vestergaard.

Snoren bliver klippet inde fra gymnastiksalen, og så vælter det ud med børn. Foto: Michael Svenningsen

Gynger for fællesskabet

Skolelederen fremhæver blandt andet deres nye pentagon-gynge. Fem gynger er sat op i en femkant, hvor man gynger ind mod hinanden.

Loke Emil Petersen, der er projektkonsulent ved Fundraiseren i Silkeborg og som har stået for at samle pengene ind, bruger gyngen som et eksempel på, hvordan det her fokus på fællesskab har gavnet i jagten på økonomisk støtte.

- Gyngen er lavet på en måde, så børnene kan få hinanden til at grine, så på den måde er den med til at fremme fællesskabet. Det er ikke legepladsen i sig selv men derimod aktiviteterne og fællesskabet, som er støtteværdigt ved det her projekt, siger han.

Svævebanen har været et stort ønske fra eleverne selv. Foto: Michael Svenningsen

Gynge, svævebane og parkour

Den nye gynge bliver taget godt imod af børnene, og der er masser af grin blandt de fem, der prøver at gynge så højt, at de kan nå hinanden.

- Det er sindssygt sjovt - meget sjovere end en almindelig gynge, og så er det spooky, når man rammer hinanden, siger Noah Thomsen Olesen fra 1.x, der også glæder sig til at prøve svævebanen, som har været et stort ønske fra eleverne selv.

Derudover er parkourbanen også en populær ny del af legepladsen. Den skal Lasse Bech, William Hüne og Asger Andersen fra 6.x prøve, så snart de er færdige med at spise pølser og drikke sodavand.

- Det fede ved parkourbanen er, at det er en måde, man kan udtrykke sig selv på. Hvis man for eksempel er sur, så kan man hoppe rundt og tage nogle spring, som man normalt ikke tør prøve på, siger William Hüne.

Parkourområdet skal også bruges i idrætsundervisningen, fortæller skoleleder Bent Vestergaard. Foto: Michael Svenningsen
Parkour er ifølge skolelederen et godt supplement til boldspil, fordi det tiltaler mange af de børn, hvor leg med bold ikke er sagen. Foto: Michael Svenningsen
Sikkerhedsmæssigt er der tjek på det hele, forsikrer skoleleder Bent Vestergaard. På parkourbanen er underlaget selvfølgelig blødt. Foto: Michael Svenningsen
Legepladsen har kostet lige over en million kroner at bygge. Foto: Michael Svenningsen
Det er tre år siden, skolen besluttede sig for at skifte den gamle legeplads ud med en ny. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce