Annonce
Brædstrup

Friskole har mistet 50 elever i det seneste skoleår

Bestyrelsesformanden for Bakkelandets Friskole, Helle Winterberg, mener, at friskolen godt kan klare sig med 65 elever. Skolen er ikke lukningstruet, siger hun. Foto: Peter Hald
Elevtal skrumpede efter uro på Bakkelandets Friskole ved Brædstrup.

Nimdrup: 50 elever har forladt Bakkelandets Friskole siden august. Oveni har der været stor udskiftning i lærerstaben og på lederposten. Men nu er skolen på rette vej, mener bestyrelsen og den nye leder.

Skolen på Nimdrupvej havde i august sidste år havde 115 elever, men siden har mange forældre taget deres børn ud af skolen, og efter ferien er der udsigt til, at der kun vil gå 65 elever på friskolen.

Der har i længere tid været uro blandt forældre på skolen, der har haft tre lederskift på blot to år. Samtidig har der været stor udskiftning i lærerstaben, og det har været en af årsagerne til, at flere forældre har valgt at tage deres børn ud.

Annonce

Desuden lyder der kritik af undervisningens kvalitet og en række andre forhold på skolen, fortæller en række forældre anonymt til avisen. De har ikke ønsket at stå frem med navn af hensyn til deres børn.

Ledelsen på skolen mener imidlertid, at roen nu er ved at sænke sig over skolen:

- En skole kan ikke altid leve op til alle de forventninger, som nogle forældre har. Vi gør vores bedste, men indimellem er det ikke tilstrækkeligt. I de tilfælde er det oftest den bedste løsning, at de forældre finder et andet sted, som de mener bedre kan leve op til de krav, de stiller. For man skal selvfølgelig ikke benytte sig af et skoletilbud, man ikke mener, kan levere den vare, som man gerne vil have. Selvom vi desværre har måttet stoppe samarbejdet med en gruppe utilfredse forældre, så er Bakkelandet ikke truet på eksistensen. Skolen har tidligere fungeret fint med 55 elever. Det handler blot om at tilpasse udgifter og indtægter, siger bestyrelsesformand Helle Winterberg.

Bakkelandets Friskole i nærheden af Brædstrup måtte vinke farvel til 50 elever. En række utilfredse forældre valgte at tage deres børn ud af skolen. Foto: Peter Hald

Også skolens nuværende leder, Heidi Jørgensen, mener, at tingene vil bedre sig:

- Vi har lagt en god plan for det kommende år og årene frem. Det er friskolens værdier, som er i fokus, og fællesskabet vægter vi meget højt. Derfor har vi skruet meget op for dette over hele linjen. Vi er nu der, hvor vi gerne vil være med vores værdisæt, og vi glæder os til at komme i gang efter sommerferien med et fantastisk program og en masse ildsjæle, siger Heidi Jørgensen.

- Hvis ikke man på skolen er enige om retningen, kan der opstå splid, og det breder sig som ringe i vandet, tilføjer hun.

Ikke på kompromis

Til spørgsmålet om kritikken af det faglige niveau siger Heidi Jørgensen:

- Vi går ikke på kompromis med det faglige, og fagligheden halter ikke. Vi har oplevet, at nogle forældre gerne ville fortælle, hvad der burde undervises i, men lærerne er uddannede og særdeles kompetente, og det er nu engang dem, som er bedst til at planlægge og udføre en god undervisning, hvilket jeg har fuld tillid til, siger hun.

Bestyrelsesformand Helle Winterberg er enig i den betragtning:

- Nogle forældre har ønsket en meget høj grad af medbestemmelse, men det er lærerne og personalet, der har ansvaret for undervisningen, siger hun.

Annonce

Rettet op

To forældre, Hanne Lynge Andersen og Helene Storgaard Christensen, støtter skolens nuværende udvikling:

- Der har været en del lærerskift, men nogle gange er forandring en god ting. Jeg er tilfreds med de lærere, der er her nu. Det er nemt at fokusere på det negative, men det gavner ikke noget. Jeg synes, at der er ro på, og de fleste af os er yderst tilfredse, siger Hanne Lynge Andersen.

- Det er klart, at fællesskabet bliver udfordret, når der er stor lærerudskiftning, men jeg oplever, at de forhold, som nogle forældre kritiserer, er blevet rettet op, siger Helene Storgaard Christensen.

Med hensyn til fagligheden siger Hanne Lynge Andersen, at hun er tilfreds.

- Vi har oplevet et løft i forhold til folkeskolen. Der er differentieret undervisning, og det er meget værd, siger hun.

- Alle har ret til at udtrykke deres utilfredshed, og der skal også lyttes til kritikken. I min optik er det dog på nuværende tidspunkt mere interessant, hvis vi fokuserer på, hvordan skolen er i gang med en stabil og positiv udvikling - frem for hvad der var galt tidligere. For mig ser det ud til, at skuden er vendt. Jeg har tillid til, at skolen er på vej et bedre sted hen, siger Helene Storgaard Christensen.

- Vi er altid interesserede i forældrenes reaktioner og i konstruktiv dialog om tingene. Men formålet skal til hver en tid være at spille hinanden gode med et ønske om, at vi i fællesskab kan ændre tingene i en positiv retning, siger bestyrelsesformand Helle Winterberg.

Skoleleder Heidi Jørgensen mener, at Bakkelandets Friskole har været ramt af urimelig kritik:

- Vi er blandt andet flere gange blevet anmeldt for overtrædelse af corona-restriktionerne, hvilket er fuldstændig grundløst, siger hun.

Friskolen kan vende udviklingen, lyder det fra venstre skoleleder Heidi Jørgensen, bestyrelsesformand Helle Winterbegr og forældrene Hanne Lynge Andersen og Helene Storgaard Christensen. Foto: Peter Hald
Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce