Annonce
Ikast-Brande

Friskole er corona-lukket og afventer svar på test

Gludsted Friskole var lukket mandag 31. august, da en familie med børn på skolen havde fået corona. Arkivfoto: Martin Ravn
Forældre og to elever på Gludsted Friskole fik konstateret corona, men skoleledelsen håber, at smittekæden er stoppet.
Annonce

Gludsted: Eleverne og medarbejderne på Gludsted Friskole måtte mandag 31. august holde sig hjemme, da det blev nødvendigt at stramme corona-beredskabet.

Midt i sidste uge lød meldingen, at en forælder havde fået corona, og det medførte, at stort set alle elever holdt sig hjemme torsdag og fredag.

I første omgang havde man håbet på, at det kun var en enkelt forælder, der havde fået smitten, men flere test viste, at begge forældre og to børn i den pågældende familie havde corona.

- Hen over weekenden måtte vi derfor melde ud, at skolen blev lukket helt. Nu ser det umiddelbart ud til, at vi har fået stoppet smittekæden ved den familie. Nogle af de nærmeste legekammerater til de børn har ikke fået corona, så vi har handlet rettidigt. Vi håber så, at vi kan åbne skolen igen på torsdag, siger skoleleder Kim Lerche.Forældrene har taget det meget seriøst og fået taget de test, som de skulle.

Kim Lerche, skoleleder


Forældrene til de 100 elever på skolen har handlet meget hurtigt, og ifølge Kim Lerche skulle alle børn været blevet testet. Der er foreløbig kommet negative resultater fra over halvdelen af disse test, oplyser han. Negative forstået på den måde, at børnene IKKE havde corona.

- Forældrene har taget det meget seriøst og fået taget de test, som de skulle. Og det er rart, at systemet fungerer, siger Kim Lerche.

Også alle de 30 ansatte er blevet testet - heldigvis med negativt resultat, understreger Kim Lerche.

Annonce

Travl weekend

Weekenden har været ret hektisk både for medarbejdere, forældre og børn:

- Vi fik travlt med sende meddelelser ud, og forældrene fik også travlt. Når det gælder børn under 12 år, skal man jo have fat i egen læge for at få en test, forklarer Kim Lerche.

Hvis det viser sig, at de testede elever er corona-fri, kan skolen som nævnt åbne igen torsdag. Den familie, der fik konstateret corona, må dog regne med nogle karantænedage, indtil de alle bliver testet negative.

Kim Lerche er glad for, at det har vist sig, at test-systemet kunne følge med i sådan en situation.

- Nogle gange har børnene jo slet ingen symptomer overhovedet, og det kan gøre tingene vanskelige, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Høje CO2-mål i EU gavner Danmark

AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Annonce