Annonce
Horsens

Frisører i opråb: Corona-kompensation er helt hen i vejret

Joan Dam Hansen, som selv driver Salon Petit i Hedensted, står i spidsen for Horsens Frisørlaug, og her opfordrer hun frisørerne til at stå sammen i kampen, så alle saloner får omsætningskompensation for de fem tvangslukkede uger. - Resten af perioden kan langt de fleste klare sig selv, og det vil vi gerne. På den måde sparer samfundet også penge, fastslår hun. Arkivfoto: Julie Povlsen
Hver tredje frisørsalon kompenseres ikke for tabt omsætning under tvangslukningen, mens andre saloner får for tre måneder, selvom der kun var lukket i fem uger. Det er en vanvittig forskel, mener det lokale frisørlaug.

Horsens: Hver tredje frisør bliver ikke kompenseret med en krone for den tabte omsætning fra de fem uger i foråret, hvor salonerne var tvangslukket på grund af corona.

Sådan lyder vurderingen fra Horsens Frisørlaug, som i forbindelse med foreningens generalforsamling 28. september vil samle underskrifter fra lokale frisører til kamp for hjælpepakkerne.

- Da vi blev tvangslukket, blev vi lovet fuld omsætnings-kompensation i lukkeperioden på op til 23.000 kroner om måneden, hvis vi ikke tjente en krone. Siden har de lavet reglerne om ni gange, og det er et stort rod, der ikke er til at finde ud af. Nu er problemet, at Erhvervsstyrelsen gør omsætningstabet op over en samlet periode på tre måneder, forklarer Joan Dam Hansen, oldermand i Horsens Frisørlaug.

Det betyder, at flere af de frisører, som efter nedlukningen gav den fuld skrue og mere til, nu straffes, mener frisørlauget.

- De fleste frisører arbejdede igennem, simpelthen for at holde på deres kunder. Men fordi de omsatte mere i tiden efter nedlukningen, har de - set over den tre måneders periode - ikke mistet 30 procent i forhold til sidste år. Hver tredje frisør ender på mellem 25-29 procent i mistet omsætning, og dermed får de intet - heller ikke for den periode, hvor de var tvangslukket, forklarer Joan Dam Hansen.

Annonce

Vanvittig forskel

Samtidig påpeger oldermanden, at selvom frisørerne har indhentet en mindre del af den tabte omsætning, følger bundlinjen ikke med, fordi det koster at holde længere åbent, blandt andet med overtidsbetaling til de ansatte.

Og mens en del frisører altså kan se langt efter omsætnings-kompensation, vil andre frisører, der har mere end 30 procents nedgang i perioden, få fuld kompensation for alle tre måneder.


Det er vanvittigt. Der er eksempler på, at 1800 kroners omsætning afgør, om man skal aflevere det hele - 69.000 kroner - eller om man må beholde dem.

Joan Dam Hansen, oldermand i Horsens Frisørlaug


- Det er vanvittigt. Der er eksempler på, at 1800 kroners omsætning afgør, om man skal aflevere det hele - 69.000 kroner - eller om man må beholde dem. Det er jo helt hen i vejret, siger Joan Dam Hansen.

Annonce

Billigere for samfundet

Når det gælder hjælp til faste omkostninger, skelnes der mellem lukkeperioden og den øvrige periode, så der gives støtte til omkostningerne for de fem tvangslukkede uger. Opfordringen fra frisørlauget lyder, at den model også tages i brug, når det gælder omsætnings-kompensation.

- Alle skulle kompenseres for lukkeugerne, og for den resterende periode, skal man ikke have noget, hvis man ikke har mistet 30 procent. Det ville være mest retfærdigt, og det ville også være meget billigere for samfundet, fastslår Joan Dam Hansen.

Hun håber, at alle landets frisører vil stå sammen i kampen for retfærdig kompensation. I første omgang forventer hun opbakning fra de lokale frisører, når generalforsamlingen holdes 28. september klokken 18 på Oksen i Horsens, så foreningen i Horsens kan bidrage med en god portion underskrifter mod de nuværende regler, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce