Annonce
Erhverv

Frisøren: Det er okay, men vi ville gerne have åbnet lidt før

Frisør og makeupartist Sonja Tinggård glæder sig til at komme i gang igen. Hun har dog valgt at bruge tiden med lukket salon konstruktivt. Blandt andet til at udvikle nye online-kurser i at lægge makeup. Foto: Marianne Husted
Sonja Tinggård-Jensen, Somé Hair And Makeup Art, har som alle andre frisører holdt lukket siden 18. marts. Men hun tager hver dag i salonen og bruger nogle timer i baglokalet.
Annonce

Horsens: Frisør Sonja Tinggård-Jensen, Somé Hair And Makeup Art i Horsens, blev ikke overrasket, da statsminister Mette Frederiksen mandag 6. april meddelte, at frisører og lignende erhverv med tæt kundekontakt fortsat skal holde lukket.

- Men jeg havde håbet, at vi måtte åbne tidligere end 10. maj, siger hun, der nu for tredje gang må bede kunderne om at ændre deres tidsbestillinger.

Frisøren i Kongensgade 10 havde også tænkt, om enmandsbetjente saloner måske kunne få lov til at åbne igen.

- Vi har jo kun én kunde inde ad gangen.

På den anden side kan Sonja Tinggård-Jensen godt se, at det ville være at give nogle frisører en fordel frem for andre med flere ansatte.

Annonce

Struktur på hverdagen

Sonja Tinggård-Jensen er gået 100 procent ned i indtægt. Det vil sige til nul indtægt. Både salon og netbutik er lukket i denne periode.

Det klager hun ikke over, for det gør hende berettiget til fuld kompensation for de faste udgifter. Hun priser sig lykkelig for, at hun har både en dygtig revisor og bogholder til at tage sig af tal og ansøgninger.

- Det er langt værre for mindre erhvervsdrivende, der har delvist åbent. De risikerer at falde ned mellem to stole, fordi spillereglerne ikke er helt klare, er hendes indtryk.

Annonce

Struktur på hverdagen

Sonja Tinggård-Jensen og hendes mand har sørget for at sætte struktur på deres og de to døtres hverdag.

Hun tager hver formiddag ind til salonen og sætter sig på sit kontor. Lige nu arbejder hun med at udvikle et online-makeupkursus.

- Jeg har jo fået tid til tænke på nye initiativer, som hun siger.

Kl. 12 tager hun hjem og afløser sin mand, der har passet de to døtre på fem og otte år om formiddagen. Derefter er det hans tur til at sætte sig på sit hjemmekontor, hvorfra han passer sit ingeniørarbejde hos Horsens Kommune.

- Børnene har klaret det så fint, siger hun.

Annonce

Et godt afbræk

Hele familien ser dog frem til, at børnene igen kan komme nogle timer i skole og i førskoleordning.

- En tre-fire timer om dagen vil være et godt afbræk for dem og for os, så vi kan få klaret lidt flere opgaver. Og derefter kan vi have familietid, siger frisøren, som kun er blevet mødt med positive kommentarer fra sine kunder, der laver sjov med, at håret efterhånden er vokset så langt, at det skal bindes op i rottehaler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Vaccinerer 400-500 om dagen - og trods besværlig start er ikke en dråbe vaccine gået til spilde

Horsens

Nu er Danmarks største bilvask klar i Horsens

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Horsens

Læser spørger ind til spærring af Sundvej: Her er planen for bybusserne

Hedensted For abonnenter

Forslag fra Billund om tog til Lindved sætter drømme i gang, men først skal motorvejen udvides

Annonce