Annonce
Hedensted

Friluftsvejlederens råd: Sådan holder du dig, tør, varm og mæt på shelterturen

Friluftsvejleder Willi Squindo viser weekendens kursister, hvordan man bedst hænger en hængekøje op mellem træerne. Foto: Morten Pape
Friluftsvejleder Willi Squindo stod i weekenden for et shelterkursus for begyndere i Tønballe Skov. Her får du hans vigtigste råd til din egen overnatningstur i det fri.

Juelsminde: Friluftsvejleder og indehaver af firmaet Outdoor-connection ApS, Willi Squindo, har ligesom mange andre oplevet, at folks interesse for naturen er steget under coronapandemien.

- Der har været en enorm interesse for at være i og udforske naturen den seneste tid. Interessen har været stigende i forvejen, men det faktum, at vi alle har været hjemme på grund af corona og ikke har måttet ret meget andet end at komme ud i naturen, har givet et enormt boost, siger Willi Squindo, der i weekenden stod for et shelterkursus for begyndere i Tønballe Skov.

Ifølge ham, er der især tre ting, man skal sørge for, når man giver sig i kast med at overnatte i naturen.

Annonce

1 Forbliv tør

- Sørg for tørt tøj og en god sovepose, lyder friluftsvejleder Willi Squindos anbefaling. Foto: Morten Pape

- Man skal sørge for at klæde sig på efter vind og vejr, så man kan holde sig tør indvendigt, hvis der skulle komme en eller flere regnbyger. Derfor anbefaler jeg både regntøj og flere lag varmt tøj, man kan tage på og skifte imellem. Jeg vil også anbefale en sovepose med inderpose. Når det kommer til at holde sig tør, skal man også sørge for, at der ikke opstår for meget fugt, når man sover. Derfor bør man kun sove i et tyndt lag uldundertøj eller kun i underbukser. Hvis man alligevel vil have mere tøj på, når man sover, bør man tage et helt tørt sæt tøj på, som man ikke har haft på i løbet af dagen, siger Willi Squindo.

2 Hold dig varm

- Lav bål via en kombination af forskellige træsorter, siger Willi Squindo. Foto: Morten Pape

- At holde sig varm handler endnu en gang om god påklædning. Men derudover handler det om bål, og for at lave et godt bål skal man bruge brænde. Af gode træsorter kan jeg blandt andet anbefale en kombination af bøgetræ, egetræ og grantræ. Skal man lave mad via en gryde over bål er det godt med grantræ, fordi det brænder meget, og dermed ikke giver mange gløder. Det er godt at have en sav og en økse med til at tilpasse de grene, man finder på jorden, siger Willi Squindo.

3 Sørg for at være mæt

Friluftsvejleder Willi Squindo taler med kursisterne om, hvilke af naturens råvarer der gode at spise. Foto: Morten Pape

- Man skal gøre op med sig selv, om man har mulighed for og lyst til at tage gode, friske råvarer med i naturen, eller om man helst vil medbringe tørvarer, dåsemad, ris og pasta - alt efter om man er i bil eller ej. En kombination er også en god mulighed. Derudover skal man sørge for snacks og myslibarer, så man kan holde sig kørende. En trangia eller en jetboil er også gode at have med. Og så kan man jo overveje, hvad man kan finde af blandt andet ramsløg, skvalderkål og brændenælder i naturen og tilføje til sin madlavning, siger Willi Squindo.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Horsens Kommune søger penge til CO2-neutral færge til Endelave. Pris: 98 millioner kroner

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Horsens

Vi skal have udskiftet vore vinduer. Kan kommunen nægte os at bruge plastvinduer?

Horsens For abonnenter

18 boliger har skiftet hænder den seneste uge i Horsens Kommune - se listen her

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Horsens

Skoleleder fik et uventet skulderklap: Vi sidder jo normalt ikke forrest, når der uddeles ros

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Annonce