Annonce
Brædstrup

Friluftsmanden Willi Squindo får travlt i år

Friluftsvejlederen Willi Squindo renger med at få meget travlt i år, især med at undervise folk i at sejle i kajak og kano. Her er han selv i gang. Arkivfoto: Morten Pape
Friluftslivet har fået en renæssance, og Willi Squindo fra Træden gør klar til en meget livlig sæson i sit outdoorfirma.

Træden: Foråret er så småt på vej, og i Træden bor der en mand, som med særlig stor glæde ser frem til, at vejret bliver lunere og bedre. Det er 53-årige Willi Squindo, der driver firmaet Outdoor-connection ApS, hvor han blandt andet arrangerer kano- og kajakture.

I år bliver der ekstra travlhed med udendørs-aktiviteterne. Willi Squindo kan konstatere, at corona-restriktionerne har medført, at danskernes interesse for udendørs oplevelser i danske omgivelser er steget ganske væsentligt, så han forbereder en sæson med mange aktiviteter.

- Folk har virkelig fået øjnene op for udendørslivet, og det er klart, at mange outdoor-virksomheder vil opleve vækst, siger han.

Annonce

Kanoer og kajakker var også på programmet sidste år, men der kommer mere.

- En af de nye aktiviteter bliver paddleboards. Det er dem, hvor folk står op og padler - det er der mange, der er blevet helt vilde med, så jeg har bestilt 10 paddleboards, fortæller Willi Squindo.

- Folk har virkelig fået øjnene op for udendørslivet, siger Willi Squindo begejstret. Foto: Peter Hald

Han lancerede sit firma sidste år og havde trods diverse corona-restriktioner en ret travl sommer. I år kan han på flere fronter forvente en større kundekreds, ikke mindst fordi han nu er blevet franchisetager i selskabet RyOutdoor365, der står bag en række aktiviteter i Ry og omegn. Samtidig driver han selvfølgelig stadig selv sit eget firma Outdoor-connection.

Kort sagt øger han den geografiske spredning, og han regner også med, at han kan komme i gang med kajak-sejlads fra stranden ved Husodde og sejlads med paddleboards fra Langelinie i Horsens.

Træklatring

Kano- og kajaksejlads samt ture med paddleboards bliver det område, hvor Willi Squindo får mest sat i søen - bogstavelig talt. Han regner med at kunne tage fat på kano- og kajak-arrangementer midt i maj, og sæsonen vil fortsætte frem til sensommeren.

Squindo har også indgået en samarbejdsaftale med Heidi Holm, der driver campingplads på Birkeholmevej ved Slagballe Bakker, og her vil der i sommerperioden blive arrangeret frilufts-weekender, hvor der blandt andet vil være træklatring, kajakture og overnatning i de store "glampingtelte" på pladsen.

Willi Squindo er klar med udstyret til sommerens sejladser, og han skal undervise både i kano- og kajaksejlads og som noget nyt også lære folk at bruge paddleboards. Foto: Peter Hald

Der bliver nok at se til, og mængden af udstyr vokser. Efterhånden har Willi Squindo fået sig en mindre flåde af kanoer og kajakker. Han råder selv over otte kursist-kajakker og seks kanoer, og nu kommer så den nye samling på 10 paddlebords.

- Foreløbig driver jeg firmaet alene, men det er ikke usandsynligt, at jeg skal bruge nogle freelance-medhjælpere senere, siger han.Jeg kan næsten sejle ruten fra Klostermølle til Ry i søvne.

Willi Squindo, indehaverAnnonce

Friluftsmand hele livet

Livet under åben himmel har Willi Squindo dyrket lige siden barndommen i sit oprindelige hjemland Schweiz. Og han er alsidig. Ud over kano- og kajakroning, vandreture og træklatring dyrker han også bueskydning med langbuer. Flere har sikkert set ham i aktion ved middelalderfestivalen i Horsens.

Willi Squindo har tidligere været servicetekniker og laserskærer i firmaet Bystronic. Nu arbejder han selvstændigt med laserskæring i vinterhalvåret, og i de lyse måneder står den på friluftsliv. Det er gået fra at være hobby til levebrød, og sidste år blev han færdig med uddannelsen som friluftsvejleder. Han er i øvrigt også uddannet som træklatrings-instruktør.

Med udgangspunkt fra boligen i Træden har Willi Squindo ikke ret langt til et af sine favorit-vandløb, nemlig Gudenåen.

- Jeg kan næsten sejle ruten fra Klostermølle til Ry i søvne, siger han med et smil.

Annonce
Horsens For abonnenter

132-årig bygning på Søndergade får nyt liv efter brand: 10 nye lejemål klar til december

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Se videoen: Kom med på rundtur over den gamle losseplads - Horsens har fået ny bypark

Navne For abonnenter

S-nestor og eks-viceborgmester i Horsens er død

Navne

Borgmester: Erling Jensen har sat et kæmpe stort aftryk på vores by, og han fortjener stor kredit for sin fremsynethed

Hedensted For abonnenter

Pårørende om kommende demensplejehjem: For flere kan det blive et problem med afstanden til Hedensted

Horsens

Mønstereksempel på den gode idé: FC Horsens' prestigeprojekt henter over to millioner ind

Hedensted For abonnenter

Tidligere souschef brugte 51.000 kroner af sfo-forældres madpenge på at dække over sin spilafhængighed

Horsens

Afføring over det hele og tisseri i Vitus Berings Park: Ulækre toiletter får folk til at finde alternative løsninger

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Seneste plus

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Erhverv

Vinbutik lukker: Indehaver vil have mere tid til familien

Erhverv For abonnenter

Ny forsinkelse i betændt ådal-sag: - Den her sag er dybt uheldig, siger borgmester

Debat

S-spidser takker nej til S-udspil: Nye provinsstudiepladser skal ikke betales af ingeniørstudier i Horsens

Annonce