Annonce
Brædstrup

Friluftsmanden Willi Squindo får travlt i år

Friluftsvejlederen Willi Squindo renger med at få meget travlt i år, især med at undervise folk i at sejle i kajak og kano. Her er han selv i gang. Arkivfoto: Morten Pape
Friluftslivet har fået en renæssance, og Willi Squindo fra Træden gør klar til en meget livlig sæson i sit outdoorfirma.

Træden: Foråret er så småt på vej, og i Træden bor der en mand, som med særlig stor glæde ser frem til, at vejret bliver lunere og bedre. Det er 53-årige Willi Squindo, der driver firmaet Outdoor-connection ApS, hvor han blandt andet arrangerer kano- og kajakture.

I år bliver der ekstra travlhed med udendørs-aktiviteterne. Willi Squindo kan konstatere, at corona-restriktionerne har medført, at danskernes interesse for udendørs oplevelser i danske omgivelser er steget ganske væsentligt, så han forbereder en sæson med mange aktiviteter.

- Folk har virkelig fået øjnene op for udendørslivet, og det er klart, at mange outdoor-virksomheder vil opleve vækst, siger han.

Annonce

Kanoer og kajakker var også på programmet sidste år, men der kommer mere.

- En af de nye aktiviteter bliver paddleboards. Det er dem, hvor folk står op og padler - det er der mange, der er blevet helt vilde med, så jeg har bestilt 10 paddleboards, fortæller Willi Squindo.

- Folk har virkelig fået øjnene op for udendørslivet, siger Willi Squindo begejstret. Foto: Peter Hald

Han lancerede sit firma sidste år og havde trods diverse corona-restriktioner en ret travl sommer. I år kan han på flere fronter forvente en større kundekreds, ikke mindst fordi han nu er blevet franchisetager i selskabet RyOutdoor365, der står bag en række aktiviteter i Ry og omegn. Samtidig driver han selvfølgelig stadig selv sit eget firma Outdoor-connection.

Kort sagt øger han den geografiske spredning, og han regner også med, at han kan komme i gang med kajak-sejlads fra stranden ved Husodde og sejlads med paddleboards fra Langelinie i Horsens.

Træklatring

Kano- og kajaksejlads samt ture med paddleboards bliver det område, hvor Willi Squindo får mest sat i søen - bogstavelig talt. Han regner med at kunne tage fat på kano- og kajak-arrangementer midt i maj, og sæsonen vil fortsætte frem til sensommeren.

Squindo har også indgået en samarbejdsaftale med Heidi Holm, der driver campingplads på Birkeholmevej ved Slagballe Bakker, og her vil der i sommerperioden blive arrangeret frilufts-weekender, hvor der blandt andet vil være træklatring, kajakture og overnatning i de store "glampingtelte" på pladsen.

Willi Squindo er klar med udstyret til sommerens sejladser, og han skal undervise både i kano- og kajaksejlads og som noget nyt også lære folk at bruge paddleboards. Foto: Peter Hald

Der bliver nok at se til, og mængden af udstyr vokser. Efterhånden har Willi Squindo fået sig en mindre flåde af kanoer og kajakker. Han råder selv over otte kursist-kajakker og seks kanoer, og nu kommer så den nye samling på 10 paddlebords.

- Foreløbig driver jeg firmaet alene, men det er ikke usandsynligt, at jeg skal bruge nogle freelance-medhjælpere senere, siger han.Jeg kan næsten sejle ruten fra Klostermølle til Ry i søvne.

Willi Squindo, indehaverAnnonce

Friluftsmand hele livet

Livet under åben himmel har Willi Squindo dyrket lige siden barndommen i sit oprindelige hjemland Schweiz. Og han er alsidig. Ud over kano- og kajakroning, vandreture og træklatring dyrker han også bueskydning med langbuer. Flere har sikkert set ham i aktion ved middelalderfestivalen i Horsens.

Willi Squindo har tidligere været servicetekniker og laserskærer i firmaet Bystronic. Nu arbejder han selvstændigt med laserskæring i vinterhalvåret, og i de lyse måneder står den på friluftsliv. Det er gået fra at være hobby til levebrød, og sidste år blev han færdig med uddannelsen som friluftsvejleder. Han er i øvrigt også uddannet som træklatrings-instruktør.

Med udgangspunkt fra boligen i Træden har Willi Squindo ikke ret langt til et af sine favorit-vandløb, nemlig Gudenåen.

- Jeg kan næsten sejle ruten fra Klostermølle til Ry i søvne, siger han med et smil.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Horsens Kommune søger penge til CO2-neutral færge til Endelave. Pris: 98 millioner kroner

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Horsens

Vi skal have udskiftet vore vinduer. Kan kommunen nægte os at bruge plastvinduer?

Horsens For abonnenter

18 boliger har skiftet hænder den seneste uge i Horsens Kommune - se listen her

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Horsens

Skoleleder fik et uventet skulderklap: Vi sidder jo normalt ikke forrest, når der uddeles ros

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Annonce